شورای امنیت سازمان ملل متحد پنجشنبه میزبان نشستی با موضوع «زن، صلح و امنیت» بود که طی آن نماینده جمهوری اسلامی در سخنانی کوشید فشار کشورهای غربی و انتقادشان از نحوه برخورد با اعتراضات زن محور در ایران را دفع کند.
نمایندگان آمریکا و آلمان در این جلسه برخورد خشن نیروهای انتظامی و امنیتی با مردم معترض را به باد انتقاد گرفتند.
معاون نماینده ایران در سازمان ملل طی سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد از نقشی که به گفته او کشورهای غربی برای خود به عنوان ولی و وصی زنان قائلند انتقاد کرد.
زهرا ارشادی، با اشاره به درگذشت مهسا امینی، گفت که زنان ایرانی این درک را دارند که چگونه با دولتشان به صورت صلح آمیز و سازنده تعامل کنند.
او گفت: «مرگ دلخراش مهسا امینی، دختر جوان ایرانی، قلب نه تنها دولت ما، بلکه مردم کشورم را نیز شکست. ما از این حادثه متأسفیم و امیدواریم که دیگر هرگز شاهد چنین فقدان دلخراشی نباشیم. تحقیقات کامل برای مشخص شدن شرایط منجر به این مرگ دلخراش انجام شد. تاکنون یافتههای دو تحقیق اولیه با کشورهای عضو و سازمان های وابسته به سازمان ملل به اشتراک گذاشته شده است. زنان ایرانی باهوش، فرهیخته، فداکار و میهن پرست و آگاه به حقوق خود هستند. آنها همچنین میدانند که چگونه با دولت به شیوه ای صلح آمیز و سازنده برای پیشبرد حقوق خود تعامل کنند. بنابر این ما به کشورهای غربی توصیه میکنیم که لازم نیست خودشان را سرپرست یا قیم زنان ایرانی بدانند یا از طرف آنها حرف بزنند.»
نتایجی که ارشادی بدان اشاره کرد، این است که مرگ مهسا امینی ۲۲ ساله در بازداشت پلیس گشت ارشاد، حاصل ضرب و جرح نبود؛ روایتی که پدر و دیگر اعضای خانواده مهسا امینی قویا رد کردهاند.
در پی مرگ مهسا امینی، جمهوری اسلامی با اعتراضات سراسری روبرو شد که هم اکنون وارد پنجمین هفته خود شده است، و به تبع آن سیلی از اعلام حمایت کشورهای غربی برخاست.
لیندا تامس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد با اعلام ادامه همراهی دولت جو بایدن با اعتراضات مردمی در این جلسه در نشست جهانی از برخورد مقامات ایرانی با معترضین به شدت انتقاد کرد.
گرینفیلد گفت: «در حال حاضر جهان نظارهگر تحولات در ایران است. ایرانیان شجاع و دلیر از سراسر جامعه اعم از زن و مرد به مرگ مهسا امینی اعتراض میکنند. آنها به کشته شدن مهسا به دست پلیس گشت ایران به جرم زن بودن او معترضند.»
آنتیه لیندرتسه نماینده آلمان در سازمان ملل متحد نیز در این جلسه عملکرد جمهوری اسلامی با معترضین را موجب نگرانی کشورش که عضو مهم اتحادیه اروپا است خواند.
نماینده آلمان گفت: «موضوع کنونی مورد نگرانی ویژه آلمان، سرکوب مداوم حقوق زنان در ایران است. جامعه جهانی باید همه این روندها را معکوس کند و از توان بالقوهای که در مشارکت بیشتر همه جنسیتها و گروههای اقلیت نهفته است، کاملاً استفاده کند.»
آمریکا به همراه کانادا و اتحادیه اروپا بابت برخورد خشن و مرگبار نیروهای انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی با معترضین، و نیز اعمال محدودیت بر جریان آزاد اینترنت، فرماندهان گشت ارشاد و تنی چند از وزرای دولت ابراهیم رئیسی را در فهرست تحریمهای خود قرار دادهاند.