دیوید بیزلی، رئیس برنامه جهانی غذا، روز چهارشنبه در کنگره آمریکا هشدار داد اگر روسیه محاصره صادرات غلات اوکراین را لغو نکند و همچنان از صادرات کود به بازارهای جهانی خودداری کند، جهان احتمالا در سال ٢٠٢٣ با کمبود غذا مواجه خواهد شد.
به گفته بیزلی، در سال ٢٠٠٨ زمانی که تورم جهانی و قیمت مواد غذایی شاهد جهش شدید بود، ناآرامیهای مدنی، اعتراضات و شورشها در نزدیک به ۵۰ کشور به وقوع پیوست.
او افزود شمار افرادی که تا پیش از حمله روسیه به اوکراین با ناامنی غذایی شدید مواجه بودند ۲۷۶ میلیون نفر بود، در حالی که این رقم اکنون به ۳۴۵ میلیون نفر رسیده است. آقای بیزلی هشدار داد اکنون ۵۰ میلیون نفر در ۴۵ کشور «در آستانه قحطی قرار دارند.»
بیزلی ضمن استقبال از کمک ایالات متحده به برنامه جهانی غذا که در سال مالی جاری به حدود شش میلیارد دلار رسیده است، گفت کشورهای دیگر نقش خود را در این زمینه آنچنان که باید و شاید ایفا نکردهاند.
قبل از تهاجم ۲۴ فوریه، اوکراین بزرگترین صادرکننده غلات در جهان بود و غذای کافی برای تغذیه ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان تولید میکرد. برنامه جهانی غذا نیمی از غلات خود را از اوکراین خریداری میکند.
جنگ علیه امنیت غذایی
رئیس برنامه جهانی غذا، با اشاره به سفرش به بندر جنوبی اودسا در اوکراین در اوایل تهاجم روسیه به این کشور گفت، نمیتوان علیه امنیت غذایی در سراسر جهان اعلان جنگ و قحطی را بر ملل دنیا تحمیل کرد.
قانونگذاران نیز با انتقاد از وضعیت جاری و کارزار اطلاعاتی نادرست روسیه از پکن نیز به دلیل همسویی با اقدامات مسکو انتقاد کردند.
سازمان ملل متحد با میانجیگری ترکیه ماههاست تلاش میکند روسیه را به پایان محاصره بنادر اوکراینی در دریای سیاه متقاعد کند. دیوید بیزلی و همچنین لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، در سخنان روز چهارشنبه خود در کنگره ابراز امیدواری کردند توافق نهایی در روزهای آینده حاصل شود.