در ادامه انتشار آمارهای ضد و نقیض توسط مقامات جمهوری اسلامی اینبار هاشم امینی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب ایران شهرهایی که «در حال حاضر» درگیر «تنش آبی» هستند را ۴۳ شهر اعلام کرد. این در حالی است که دو سال پیش این آمار ۳۰۰ شهر اعلام شده بود.
این مقام دولتی ادعای کرد که با توجه به بحران آب و ناترازی آن در این ۴۳ شهر که شامل ۲۳ استان کشور است «۱۶۱ پروژه برای پیک مصرف تابستان و عید» تعریف شده است. پروژههایی که جزئیات آن مشخص نیست و سابقه پروژههای گذشته در جمهوری اسلامی نشان میدهد که چنین مواردی بیشتر بازی با اعداد است.
تیر ماه سال جاری در پی بحران کمبود آب در ایران، تصاویر و گزارشهای بسیاری منتشر شد که حکایت از آن داشت که آب در چندین شهر قطع یا غیرقابل استفاده شده و ۲۰۰ روستا در استان گلستان با تنش آبی مواجه شدهاند.
بنابر آن گزارشها آب شرب در شهرهای دماوند، خاش، گناوه، هریس و ماهشهر قطع شده یا دچار افت کمیت و کیفیت شده بود.
همزمان نیز گزارش شده بود که با توجه به بروز تنش آبی در ۲۰۰ روستای استان گلستان، کمبود آب شرب در برخی مناطق روستایی این استان به نقطه بحرانی رسیده و آبرسانی به وسیله تانکر صورت میگیرد.
خبرگزاری ایلنا، استان گلستان را از جمله استانهای دارای تنش آبی ذکر کرده و افزوده بود که ۴۶ درصد جمعیت این استان در روستاها زندگی میکنند.
این خبرگزاری به نقل از رحمتالله نوروزی، نماینده علیآباد کتول در مجلس شورای اسلامی، نوشته بود که ۹۰ درصد از آب در استان گلستان در حوزه کشاورزی مصرف میشود.
پیش از این و در فروردین ۱۴۰۱ علی اکبر محرابیان، وزیر وقت نیرو جمهوری اسلامی گفته بود که بحران آب در حال پیشروی است و تنش آبی به حدود ۳۰۰ شهر گسترش یافته است.
اینکه چگونه و براساس چه معیارها و گزارش عملکردی آمار ۳۰۰ شهر در سال ۱۴۰۱ به ۴۳ شهر در سال جاری رسیده است مشخص نیست و قابل راستیآزمایی نیست. این ادعا نیز مانند بسیاری از ادعای مقامات حکومت ایران به آمارسازی شباهت دارد که به دلیل نبود شفافیت در ساختار حکمرانی در جمهوری اسلامی قابل اعتماد نیست.
انستیتو منابع جهانی در گزارشی در فروردین ماه سال جاری، ایران را از جمله ۲۵ کشوری معرفی کرد که با شدیدترین وضعیت کمآبی و تنش آبی مواجه است و آن را از عواقب «چندین دهه مدیریت ضعیف آب و استفاده ناپایدار از آب برای کشاورزی» توصیف کرده بود.
تداوم خشکسالی و بحران آب در ایران در حالی است که بارش شدید باران در مناطقی از کشور تاکنون موجب جاری شدن سیلاب و وارد کردن خسارات گسترده شده و جان دهها تن از شهروندان را گرفته است.