بر اساس اطلاعاتی که بخش فارسی صدای آمریکا به دست آورده است، نیروهای گارد زندان اوین عصر سهشنبه ۱۶ مرداد به بند زنان حمله کردند که در نتیجه تعدادی از زندانیان سیاسی زن زخمی شدند.
دو منبع آگاه روز چهارشنبه ۱۷ مرداد به صدای آمریکا گفتند این حمله پس از آن انجام شد که زندانیان زن صبح روز سهشنبه پس از مطلع شدن از اعدام رضا رسایی، زندانی سیاسی، تحصن کردند.
پیشتر در برخی گزارشها به زخمی شدن دستکم سه زندانی سیاسی زن اشاره شده بود؛ اما احتمال آنکه شمار زخمیها بیش از این باشد، وجود دارد.
بر اساس اطلاعات رسیده به صدای آمریکا، از کسانی که در حمله به زندانیان سیاسی زن شرکت داشتند، حسن قبادی، رئیس بازرسی زندان، و هادی محمدی، افسرنگهبان شب، بودند که با لگد و مشت به زندانیان حمله ور شدند.
بنا بر این اطلاعات، هادی محمدی هنگام حمله به زندانیان و کتک زدنشان، از الفاظ رکیکی خطاب به آنها استفاده کرده است.
تاکنون مقامات زندان اوین و نیز سازمان زندانها نسبت به شرایط بند زنان و سلامتی زندانیانی که هدف حمله گارد این زندان قرار گرفتند، واکنش نشان نداده و خبر رسانی نکردهاند.
در همین ارتباط، مهدی محمودیان، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی سابق، روز سهشنبه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «در پی اعتراض زندانیان بند زنان زندان اوین به اعدام رضا رسایی و هجوم گارد حفاظت به بند زنان، تعدادی از زندانیان سیاسی مجروح و به بهداری منتقل شدهاند.»
او افزود: «با توجه به قعطی تماسهای تلفنی از حال زندانیان این بند خبری در دسترس نیست.»
حسین رزاق، فعال مدنی و زندانی سیاسی پیشین، هم روز سهشنبه نوشت: «بند زنان اوین چند زندانی سیاسی در خطر اعدام دارد و روزها اعتراض یکپارچه به این احکام ادامه داشته است، اما امروز اعتراض زنان به اعدام رضا رسایی با ورود یگان حفاظت به شدت سرکوب شده که فرماندهی سرکوبگران را رییس زندان بر عهده داشته. انتقام سخت از مردم هنوز ادامه دارد.»
در این حال، تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی، فعال زندانی حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، روز چهارشنبه ۱۷ مرداد خبر داد که «در جریان این سرکوب ۴ زن اسیب دیدند و به بهداری بند منتقل شدند.»
پیش از این نیز زندانیان سیاسی زن در اوین با فشارهای مقامات این زندان مواجه شدهاند.
در این ارتباط، دفتر بند زنان زندان اوین روز ۱۳ مرداد، ۳۷ تن از زندانیان سیاسی زن این بند را به دلیل «تحصن شبانه سوم و ششم مرداد» آنها در حیاط این زندان در اعتراض به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی مددکار اجتماعی زندانی، از حق ملاقات با خانوادههای خود محروم کرده است.
رضا (غلامرضا) رسایی، معترض ۳۴ ساله اهل صحنه در استان کرمانشاه و پیرو آیین یارسان، با استناد «اعترافات اجباری تحت شکنجه» چند بازداشتشده دیگر در ارتباط با کشته شدن نادر بیرامی، رئیس اداره اطلاعات شهرستان «صحنه»، به اعدام محکوم شده بود؛ اتهامی که او بارها آن را رد کرده بود.