جی دی ونس، معاون رئیسجمهوری ایالات متحده، روز سهشنبه ۲۳ بهمن، به مدیران شرکتها و مقامات اروپایی گفت که مقررات «سختگیرانه» آنها در مورد هوش مصنوعی میتواند این فنآوری را خفه کند، و همچنین تعدیل محتوا را به عنوان «سانسور مستبدانه» رد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، با ریشه دواندن این فنآوری و تبدیل آن از یک نگرانی امنیتی به یک رقابت ژئوپلیتیکی، که در آن کشورها به دنبال ساختن غول بزرگ بعدی هوش مصنوعی هستند، حال و هوای این فنآوری تغییر کرده است.
آقای ونس، با اعلام دستور کار دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، یعنی «اول آمریکا»، گفت که واشنگتن قصد دارد نیروی برتر در عرصه هوش مصنوعی باقی بماند.
وی در بخش دیگری از سخنانش در نشست هوش مصنوعی در پاریس با مخالفت با «رویکرد نظارتی بسیار سختتر اتحادیه اروپا» اعلام کرد: ما معتقدیم که مقررات بیش از حد در بخش هوش مصنوعی میتواند این صنعت را از بین ببرد.
معاون رئیسجمهوری ایالات متحده افزود: «ما قویاً احساس میکنیم که هوش مصنوعی باید عاری از سوگیری ایدئولوژیک باشد و هوش مصنوعی آمریکایی با ابزاری که برای سانسور مستبدانه استفاده میشود، همراه نخواهد شد.»
جی دی ونس از «قوانین سختگیرانه» ایجاد شده توسط لایحه خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا و همچنین قواعد حفظ حریم خصوصی آنلاین اروپا انتقاد کرد، که به گفته او به معنای هزینههای بیپایان برای رعایت قوانین در شرکت های کوچکتر است.
او گفت: «البته، ما میخواهیم اطمینان حاصل کنیم که اینترنت مکانی امن است، اما جلوگیری از نمایش شکار یک بچه توسط یک حیوان درنده در اینترنت یک موضوع است و جلوگیری از دسترسی یک مرد یا زن بالغ به عقیدهای که دولت فکر میکند حاوی اطلاعات نادرست است، موضوعی دیگر.»
قانونگذاران اروپایی سال گذشته قانون هوش مصنوعی اتحادیه را تصویب کردند، که اولین مجموعه قوانین جامع حاکم بر این فنآوری در جهان است.
آقای ونس رهبری هیئت آمریکایی در نشست پاریس را بر عهده دارد.
به نظر میرسد که او همچنین در لحظهای حساس برای فنآوری ایالات متحده، چین را هدف قرار داده است.
ماه گذشته، استارتآپ چینی «دیپسیک» یک مدل قدرتمند هوش مصنوعی استدلالی را آزادانه توزیع کرد که برخی معتقدند رهبری فنآوری ایالات متحده در این عرصه را به چالش میکشد. این موضوع باعث شد که سهام طراح تراشه آمریکایی انویدیا ۱۷درصد کاهش یابد.
جی دی ونس گفت: «همه ما با فنآوری ارزان، از دوربین مداربسته گرفته تا تجهیزات جی۵، در بازار آشنا هستیم که به شدت توسط رژیمهای مستبد، یارانه دریافت میکند و صادر میشود» تاکید کرد: «شراکت با آنها به معنای زنجیر کردن ملت خود به یک ارباب مستبد است که به دنبال نفوذ، حفاری و تصرف زیرساخت های اطلاعاتی شما است.»
پیش از این، شبکه خبری «ایبیسی» روز ۱۷ بهمن در گزارشی به نقل از کارشناسان نوشت که هوش مصنوعی «دیپسیک» در برنامه خود دارای کدهایی است که میتواند دادههای کاربران را به طور مستقیم به حکومت چین ارسال کند.
ایبیسی به نقل از کارشناسان امنیت سایبری گزارش داد که بهرغم قابلیتهای هوش مصنوعی دیپسیک، خطر بالقوه ارتباط شرکت سازنده با حکومت چین، خطری برای امنیت ملی آمریکا محسوب میشود.
بر اساس قوانین چین، این شرکتها ملزم هستند تا دادههای جمعآوری شده از کاربران را با حکومت چین به اشتراک بگذارند.
کارشناسان امنیت سایبری در سالهای اخیر به شدت درباره سوءاستفاده حکومت چین از فناوریهای جدید در زمینههای مختلف هشدار دادهاند.
به نوشته رویترز، امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، در سخنرانی خود پس از آقای ونس، گفت که کاملاً طرفدار کاهش تشریفات اداری است، اما تأکید کرد که برای اعتماد به هوش مصنوعی همچنان مقررات لازم است، در غیر این صورت مردم در نهایت آن را پس میزنند.
او گفت: «ما به یک هوش مصنوعی قابل اعتماد نیاز داریم».
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، نیز گفت که اتحادیه اروپا تشریفات اداری را کاهش خواهد داد و بیشتر روی هوش مصنوعی سرمایهگذاری خواهد کرد.
در همین حال، جی دی ونس با اعلام این نکته که ایالات متحده در زمینه هوش مصنوعی، که شرکتهای بزرگ فعال در این عرصه آن را گسترش میدهند، قهرمان خواهد شد، گفت: «قوانین ما شرکتهای فنآوری بزرگ و کوچک و همه توسعه دهندگان دیگر را به طور هم سطح در یک زمین بازی نگه میدارد.»