لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۹

کامالا هریس در اجلاس سران «آسه‌آن» در اندونزی شرکت می‌کند


کامالا هریس، معاون ریاست جمهوری آمریکا، به جاکارتا می‌رود تا در اجلاسی به میزبانی اندونزی، با رهبران اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا، «آسه‌آن»، دیدار کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سفر خانم هریس در شرایطی انجام می‌شود که تنش‌ها در این منطقه افزایش یافته، زیرا چین نقشه بحث‌برانگیزی از قلمرو خود را منتشر کرده که خشم هند، ویتنام، تایوان، مالزی و فیلیپین را برانگیخته است.

انتظار می‌رود کامالا هریس آن‌چه دولت آمریکا «ادعاهای نادرست دریایی» پکن می‌خواند، را در دیدار با رهبران کشورهای عضو آسه‌آن، مطرح کند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، در گفتگو با صدای آمریکا گفت که خانم هریس درباره مسئولیت ایالات متحده به عنوان یکی از قدرت‌های منطقه اقیانوس آرام صحبت خواهد کرد.

معاون ریاست جمهوری آمریکا تاکنون در این سمت دولتی، چندین بار به منطقه سفر کرده، ولی این اولین بار است که او به اندونزی که نقشی مهم در پیشبرد استراتژی «هند - اقیانوس آرام» دولت بایدن دارد، می‌رود.

پیشتر وزیران دفاع اندونزی و آمریکا در ماه اوت سال جاری میلادی اعلام کردند که دو کشور برای افزایش توان دفاعی اندونزی با بهره‌گیری از تسلیحات آمریکایی تلاش خواهند کرد.

این اقدام در راستای رویکرد آمریکا در دریای جنوبی چین است که با توجه به انتشار نقشه جدید در مورد قلمروی چین و شلیک توپ‌های آب‌پاش گارد ساحلی چین به سمت یک قایق فیلیپینی که تلاش می‌کرد به یکی از پایگاه‌های نظامی منطقه تجهیزات و موارد مورد نیاز برساند، حائز اهمیت خواهد بود.

ناظران منطقه از تصمیم جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، برای فرستادن خانم هریس به جاکارتا، به عنوان «فرصتی از دست رفته» برای تقویت روابط دیپلماتیک با اندونزی، که بزرگترین اقتصاد آسه‌آن محسوب می‌شود، انتقاد کرده‌اند.

منابع دیپلماتیک که به شرط ناشناس ماندن با صدای آمریکا صحبت کردند، می‌گویند جاکارتا از تصمیم بایدن سرخورده شده است، به ویژه به خاطر اینکه زمان جلسات آسه‌آن را با سفر رئیس جمهوری آمریکا به اجلاس سران گروه ۲۰ در دهلی نو هماهنگ کرد، به این امید که او در نشست‌ آسه‌آن نیز حضور یابد.

آقای بایدن در عوض به هانوی، پایتخت ویتنام، سفر خواهد کرد.

منابع دیپلماتیک به صدای آمریکا گفتند که ویتنام موافقت کرده است که با پیش گرفتن «مشارکت استراتژیک جامع»، واشنگتن را از لحاظ‌ داشتن روابط با ویتنام با چین و روسیه هم‌تراز کند.

بحران سیاسی در میانمار نیز از دیگر موضوعاتی است که نشست سران اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا در جاکارتا را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

پایان فوری خشونت، پیشبرد گفتگوهای صلح میان حکومت نظامیان در میانمار و مخالفان‌شان و ارسال کمک‌های بشردوستانه از محورهای گفتگو خواهد بود.

جوکو ویدودو، رئیس جمهوری اندونزی، به رهبران ۱۰ کشور عضو آسه‌آن گفت که اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا توافق کرده است که نمایندگی هیچ قدرتی را نکند و اعلام کرد که «باید کاپیتان کشتی خودمان باشیم تا به صلح برسیم.»

XS
SM
MD
LG