لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۲

برگزاری رزمایش مشترک نیروهای دریایی آمریکا و فیلیپین در دریای جنوبی چین


دریای جنوبی چین
دریای جنوبی چین

شناورهای نیروهای دریایی ایالات متحده و فیلیپین رزمایش مشترکی را در بخش‌هایی از دریای جنوبی چین، که در منطقه اقتصادی انحصاری فیلیپین قرار دارد، انجام دادند.

به گفته فرماندهی غربی نیروهای مسلح فیلیپین، در این رزمایش کشتی‌های رزمی دو کشور برای نخستین بار به طور مشترک از آب های غرب جزیره پالاوان عبور کردند.

خبرگزاری رویترز رزمایش مشترک ایالات متحده و فیلیپین را نماد همکاری دو کشور توصیف کرده است و نوشته است که این رزمایش در زمان تشدید تنش بین مانیل و پکن، که ادعای مالکیت بیشتر دریای جنوبی چین را دارد، برگزار شد.

ناوشکن «یو‌اس‌اس رلف جانسون» نیروی دریایی ایالات متحده و ناو «خوزه ریزال» نیروی دریایی فیلیپین در این رزمایش شرکت کردند. هر دو این شناورهای رزمی به موشک هدایت‌شونده مجهز هستند.

ارتش فیلیپین در بیانیه‌ای هدف از برگزاری این رزمایش را «ارائه فرصتی برای نیروی دریایی فیلیپین و حوزه هند و اقیانوسیه نیروی دریایی ایالات متحده برای آزمایش و بهینه‌سازی دکترین دریایی موجود» توصیف کرده است.

مانیل بارها از اقدامات «تهاجمی» پکن در دریای جنوبی چین، از جمله استفاده از توپ‌های آب‌پاش علیه کشتی‌های فیلیپینی، شکایت کرده است.

چین جزایر دست‌ساز و نظامی شده‌ای را در دریای چین جنوبی ساخته است و ادعای حاکمیت تاریخی مناطق اقتصادی انحصاری فیلیپین، ویتنام، مالزی، برونئی، و اندونزی را دارد.

یک دادگاه بین‌المللی طی حکمی در سال ۱۳۹۵ ضمن رد ادعای پکن برای حق حاکمیت بر بیشتر دریای جنوبی چین به نفع فیلیپین رای داد.

پیشتر کارل توماس، فرمانده ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا، خواستار رسیدگی به «رفتار تهاجمی» چین در دریای جنوبی چین، از جمله اقدامات گارد ساحلی آن علیه یک کشتی فیلیپینی، شد و در مورد پشتیبانی ایالات متحده در مواجهه با «چالش‌های مشترک» در منطقه، به فیلیپین اطمینان داد.

بزرگترین ناوگان نیروی دریایی ایالات متحده، ناوگان هفتم، که مقر آن در ژاپن است، ۷۰ کشتی، حدود ۱۵۰ هواپیما و بیش از ۲۷ هزار ملوان دارد.

ناوگان هفتم آمریکا در مساحتی به بزرگی ۱۲۴ میلیون کیلومتر مربع در اطراف پایگاه‌های خود در ژاپن، کره جنوبی، و سنگاپور فعالیت می‌کند.

کشورهای همسایه چین نگران اقدامات تهاجمی پکن در دریای جنوبی چین هستند.

منبع: رویترز

XS
SM
MD
LG