لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۹

ترامپ: اردن و مصر طرح غزه را نپذیرند شاید کمک‌های آمریکا به آنها قطع شود


رئیس‌جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ - آرشیو
رئیس‌جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ - آرشیو

رئیس‌جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ، روز دوشنبه گفت اگر اردن و مصر درخواست او را برای اسکان دائمی بخش عمده فلسطینی‌های غزه نپذیرند، ممکن است کمک‌های مالی آمریکا به این کشورها را قطع کند.

به نوشته نیویورک تایمز، این اظهارات فشار زیادی بر این دو متحد اصلی آمریکا در منطقه وارد می‌کند تا از پیشنهاد جنجالی او برای جابه‌جایی کامل جمعیت غزه به منظور بازسازی این سرزمین حمایت کنند.

ترامپ، یک روز پیش از دیدار با عبدالله دوم پادشاه اردن، در اتاق کار خود در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: «اگر آنها موافقت نکنند، قابل تصور است که کمک‌ها را قطع کنم.»

هر دو کشور اردن و مصر تا این لحظه هرگونه پیشنهاد برای انتقال فلسطینی‌ها به خاک خود را رد کرده‌اند.

اما رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر نیز در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز بر طرح خود در مورد غزه تاکید کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید فلسطینی‌هایی که اکنون در غزه زندگی می‌کنند، طبق طرح او برای این باریکه، به مکانی خارج از این منطقه منتقل خواهند شد و حق بازگشت نخواهند داشت.

ترامپ در مصاحبه‌ای با شبکه فاکس نیوز طرح خود را برای این منطقه باریک واقع در ساحل دریای مدیترانه؛ طرح «آینده ساخت املاک» توصیف کرد.

او گفت: «من صاحب آن خواهم بود»، و افزود ۲.۳ میلیون فلسطینی ساکن منطقه جنگ‌زده غزه، طبق این طرح به حداکثر شش منطقه مختلف در خارج از غزه منتقل خواهند شد.

ترامپ، که پیش از ورود به سیاست در سال ۲۰۱۵ یک غول حوزه املاک و مستغلات در نیویورک بود، نگفت فلسطینی‌ها به کجا منتقل خواهند شد. اما زمانی که برت بایر، مجری فاکس نیوز از او پرسید آیا به آنها اجازه بازگشت به غزه داده خواهد شد، ترامپ پاسخ داد: «نه، برنمی‌گردند، چون قرار است مسکن بسیار بهتری داشته باشند.»

ترامپ گفته است نوار غزه یک ویرانه گسترده است و محل امنی برای فلسطینی‌ها نیست و آنها باید در مناطق بهتری در خارج از غزه زندگی کنند. او پیشتر گفته بود دلیل این که فلسطینی‌ها خواهان بازگشت به غزه هستند این است که جایگزین بهتری نداشته‌اند. او همچنین گفته که گذشته ثابت کرده است اگر طرح او اجرا نشود، درگیری‌های غزه باز هم تکرار خواهد شد.

رئیس جمهوری ایالات متحده پیشتر در روز سه‌شنبه ۱۶ بهمن و در جریان دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل، در کاخ سفید، ایده «مالکیت دراز مدت» آمریکا بر نوار غزه را به طور غیرمنتظره‌ای مطرح کرد.

غزه پس از حمله «۷ اکتبر» گروه حماس به جنوب اسرائيل که مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت، به شدت ویران شد و بخش‌های گسترده آن به طور کامل تخریب شده است. رهبر جمهوری اسلامی از آن حمله حماس حمایت کرده بود.

XS
SM
MD
LG