دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرد اسرائیل نوار غزه را پس از پایان جنگ به آمریکا تحویل خواهد داد و خروج ساکنان غزه از این منطقه و اسکان آنها در مناطق دیگر موجب مرتفع شدن نیاز به حضور نظامی آمریکا در غزه خواهد شد.
دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۱۸ بهمن در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «تروت سوشال» نوشت: «نوار غزه در خاتمه جنگ به وسیله اسرائیل به ایالات متحده تحویل داده خواهد شد.»
رئیس جمهوری آمریکا افزود که فلسطینیان تا آن زمان به «خانههای جدید و مدرن منطقه در جوامع امنتر و زیباتر نقل مکان میکنند.»
او در ادامه اضافه کرد: «نیازی به هیچ سرباز آمریکایی نخواهد بود. ثبات بر منطقه حکمفرما خواهد شد.»
دونالد ترامپ اخیرا حضور فلسطینیها در غزه را موجب ادامه درگیریها خواند و از طرح پیشنهادی خود برای جابهجایی ساکنان غزه به مناطق ایمن در کشورهای دیگر پرده برداشت.
در پی این اظهارات، یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، به ارتش این کشور دستور داد برنامهای برای تسهیل «خروج داوطلبانه فلسطینیها» ساکنان نوار غزه تدوین کند.
یسرائیل کاتز با استقبال از طرح ترامپ گفت که این طرح میتواند به بخش وسیعی از جمعیت غزه اجازه دهد که به نقاط مختلف جهان مهاجرت کنند.
به گفته وزیر دفاع اسرائیل، حماس از ساکنان غزه به عنوان سپر انسانی استفاده کرده و «زیرساختهای تروریستی» خود را در میان جمعیت غیرنظامی بنا کرده و با گروگان گرفتن آنها، از کمکهای بشردوستانه به عنوان منبع اخاذی بهره میبرد و مانع خروج ساکنان غزه میشود.
یسرائیل کاتز تاکید کرد که «ساکنان غزه باید آزادی خروج و مهاجرت داشته باشند، همانطور که در سایر نقاط جهان چنین امکانی وجود دارد.»
او همچنین نسبت به «بازسازی یک غزه غیرنظامیشده» بر پایه طرح دونالد ترامپ که در دوران پساحماس تهدیدی ایجاد نکند، ابراز امیدواری کرد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، هم گفته است کشورش باید طرح «چشمگیر» دونالد ترامپ برای غزه پس از جنگ را «بررسی و پیگیری کند.»
همزمان با استقبال اسرائیل و شماری از اعضای دولت آمریکا از پیشنهاد ترامپ درباره نوار غزه، برخی نیز از این پیشنهاد انتقاد کردهاند.
در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ حماس به اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ تن از ساکنان عمدتاً غیرنظامی کشته و بیش از ۲۵۰ نفر دیگر از جمله زنان، کودکان، و سالمندان به گروگان گرفته شدند.
اسرائیل در پاسخ به این حمله، تهاجم به غزه را با هدف نابودی حماس و بازگرداندن گروگانهای ربودهشده آغاز کرد. بنا بر گزارشها، جنگ غزه که نقطه آغازین آن حمله تروریستی حماس به شهروندان اسرائیلی بود، تاکنون به کشته شدن دهها هزار تن و آوارگی ساکنان این منطقه منجر شده است.
گروه حماس در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن، و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.