دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا، اوفک، روز پنجشنبه هفتم دی یک فرد و سه نهاد مسئول تسهیل انتقال کمکهای مالی جمهوری اسلامی ایران به حوثیها را تحریم کرد.
طبق بیانیه وزارت خزانهداری، تحریمشدگان به دستور سعید الجمال، از وابستگان به نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، میلیونها دلار به حوثیهای وابسته به جمهوری اسلامی انتقال دادهاند.
برایان نلسون، معاون وزیر خزانهداری در امور تروریسم و اطلاعات مالی، تحریمهای روز پنجشنبه را نشاندهنده عزم ایالات متحده برای «محدود کردن انتقال غیرقانونی وجوه به حوثیها» دانست که به گفته او «همچنان به حملات خطرناک علیه کشتیرانی بینالمللی ادامه میدهند» و منطقه را با خطر بیثباتی بیشتر مواجه میکنند.
این مقام آمریکایی تصریح کرد ایالات متحده و شرکایش همچنان شبکههای تسهیلکننده اصلی را که «فعالیتهای بیثباتکننده حوثیها و حامیان آنها در ایران» را میسر میکنند، هدف تحریمهای خود قرار خواهند داد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، نیز با اشاره به انتقال میلیونها دلار از طریق این نهادها به حوثیها گفت که حملات ادامهدار این گروه علیه کشتیرانی بینالمللی در دریای سرخ و خلیج عدن، جریان تجارت آزاد در منطقه را مختل کرده و جان دریانوردان بیگناه را به خطر انداخته است.
او حملات موشکی و پهپادی حوثیها به کشتیهای تجاری در حال گذر از نزدیکی سواحل یمن را «نقض آشکار قوانین بینالمللی» خواند و تصریح کرد: «ایالات متحده به مبارزه با حمایت مالی غیرقانونی ایران از حوثیها ادامه خواهد داد.»
نبیل علی احمد الحذا، رئیس انجمن مبادلات ارز در مناطق تحت کنترل حوثیها در صنعا، یک شرکت صادرات و حمل و نقل در ترکیه، و دو شرکت مستقر در مناطق تحت کنترل حوثیها در یمن، تحریمشدگان روز پنجشنبه هفتم دی از سوی ایالات متحده آمریکا هستند.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) روز پنجشنبه ۱۶ آذر نیز ۱۳ فرد و نهاد مسئول تامین دهها میلیون دلار ارز حاصل از فروش و ارسال کالاهای ایرانی با حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به حوثیهای یمن را تحریم کرده بود.
از زمان آغاز جنگ بین اسرائیل و گروه شبه نظامی فلسطینی حماس در نیمه مهرماه، ایالات متحده حوثی ها را مسئول یک سری حملات در آب های خاورمیانه میداند.
حوثیهای یمن که کنترل بیشتر سواحل دریای سرخ یمن را در دست دارد، پیش از این، موشکهای بالستیک و پهپادهای انتحاری به سمت اسرائیل شلیک کرده بودند و متعهد شدند که کشتیهای اسرائیلی بیشتری را هدف قرار دهند.
با توجه به حملات حوثیها در دریای سرخ و حملات جداگانه شبه نظامیان تحت حمایت ایران علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، مقامات امنیت ملی ایالات متحده نگران خطر تشدید ناگهانی و مرگبار منطقهای هستند.
آمریکا بارها اعلام کرده است که به ایران پیام داده است که دامنه درگیری نظامی حماس و اسرائیل را گسترده نکند. آمریکا با هدف نشان دادن جدیت خود به این هشدار، دو ناوگروه هواپیمابر را به منطقه اعزام کرده که یکی از این ناوگروهها، ناو گروه آیزنهاور وارد خلیج فارس شده است.
حمله اسرائيل به غزه پس از حمله تروریستی شبه نظامیان حماس و جهاد اسلامی به اسرائيل در ۱۵ مهر و کشتن حدود ۱۲۰۰ تن و به گروگانگرفتن حدود ۲۴۰ تن آغاز شد. اکثر کشته شدگان و گروگان ها غیر نظامی بودند.
پس از آن، اسرائيل نوار غزه را محاصره و عملیات هوایی و سپس زمینی را با هدف نابودی حماس آغاز کرد.
ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا، ژاپن، و چندین کشور دیگر حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.