وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به حمله پهپادی مرگبار حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی به تلآویو اعلام کرد هیچ آسیبی به کنسولگری ایالات متحده وارد نشده و تمامی کارکنان آن صحیح و سالم هستند.
دستگاه دیپلماسی ایالات متحده افزود: «در تماس نزدیک با مقامات اسرائیلی به منظور بررسی کامل منبع انفجار و هدف مدنظر آن هستیم.»
همزمان جک لو، سفیر آمریکا در اسرائیل، با انتشار پستی در رسانه ایکس گفت از حمله پهپادی وقیحانه حوثیها شوکه شده است.
او ضمن ابراز همدردی با خانواده شهروند اسرائیل کشتهشده بر اثر این حمله افزود تمامی کارکنان دفتر شعبه سفارت آمریکا در تلآویو صحیح و سالم هستند.
- پهپاد صماد ٣ و احتمال واکنش اسرائیل در یمن
در پی حمله پهپادی مرگبار حوثیهای مورد حمایت حکومت ایران به تلآویو، یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل گفت از کسانی که به دنبال آسیبرساندن به کشور اسرائیل هستند انتقام گرفته خواهد شد.
گالانت پس از دیدار با مقامات ارشد نظامی کشور از جمله هرزی هالوی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح، گفت که ارتش اسرائیل سرگرم تقویت فوری تمامی سامانههای پدافندی این کشور است و از هر کسی که در پی آسیب رساندن به کشور اسرائیل یا انجام عملیات تروریستی علیه آن است، انتقام خواهد گرفت.
در همین ارتباط، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز جمعه جلسهای به منظور ارزیابی وضعیت امنیتی تشکیل داد. تا لحظه تنظیم این خبر، جزئیاتی از تصمیمات احتمالی اتخاذشده در این جلسه منتشر نشده است.
اما مقامات رسمی اسرائیلی به نشریه «واینت» گفتهاند که «حمله حوثیها با استفاده از پهپاد ایرانی پاسخ داده خواهد شد.» به گفته آنها، گزینه حمله مستقیم اسرائیل به یمن «روی میز است.»
به باور این مقامها، هدف حمله پهپادی حوثیها، سفارت آمریکا در تلآویو بوده است.
در همین حال، دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، اعلام کرد بر اثر حمله پهپاد انتحاری بامداد جمعه به تلآویو، یک غیرنظامی اسرائیلی کشته و هشت تن دیگر زخمی شدهاند.
بر اساس ارزیابیهای ارتش اسرائیل، پهپاد انتحاری مورد استفاده حوثیها در حمله مرگبار بامداد جمعه به تلآویو از نوع «صماد- ٣» ساخت جمهوری اسلامی ایران است که برای داشتن بُرد بیشتر اصلاح و از یمن شلیک شده است.
سخنگوی ارتش اسرائیل یادآور شد که حکومت ایران از گروههای نیابتی خود در سراسر منطقه از جمله غزه، کرانه باختری، لبنان، سوریه، و یمن حمایت مالی و تسلیحاتی میکند.
تصاویری از محل حادثه نشان میدهد که شیشههای شکسته در پیادهروهای شهر پراکنده شده و مردم در نزدیکی ساختمانهای آسیب دیده از انفجار جمع شدهاند. محل حادثه با نوار پلیس مسدود شده است.
به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که در پی آن ۱۲۰۰ نفر عمدتا غیرنظامی کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر از جمله کودکان، زنان، و سالخوردگان به نوار غزه ربوده شدند، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران و آزادی گروگانهای ربودهشده آغاز کرد.
حکومت ایران که از همان آغاز حمایت همهجانبه خود از حمله تروریستی حماس را اعلام کرده بود، از طریق گروههای نیابتی خود از جمله حزبالله لبنان و حوثیهای یمنی حمله به اسرائیل و همچنین مواضع آمریکا در منطقه را آغاز کرد.
طی ماههای گذشته، حوثیها حملات پهپادی و موشکی متعددی علیه کشتیهای تجاری حاضر در آبهای منطقه انجام دادهاند و در مقابل، آمریکا و متحدانش با تشکیل ائتلافی بینالمللی، مواضع این گروه مورد حمایت حکومت ایران را هدف حملات کوبنده خود قرار دادهاند.