سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، روز چهارشنبه از شورای امنیت درخواست کرد تا به حماس فشار بیاورد تا آتشبس و توافق آزادی گروگانها را که در حال مذاکره است بپذیرد.
لیندا توماس-گرینفیلد، در سخنرانی در جلسه ماهانه شورای امنیت در مورد درگیریها، گفت که اسرائیل و حماس بر سر چارچوبی توافق کردهاند که بر اساس پیشنهاد اسرائیل در ماه مه و در سخنرانی بعدی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا مطرح شده و در قطعنامهای که توسط شورا تصویب شده، درج شده است.
او گفت: «هنوز فاصلههایی وجود دارد که باید پر شود و این شورا باید فشار را بر حماس حفظ کند تا توافق مطرح شده در قطعنامه ۲۷۳۵ را بپذیرد و بدون تأخیر و بدون شرط، اجرای آن را آغاز کند. این همان چیزی است که همه ما در این شورا میخواهیم و این همان چیزی است که فلسطینیان در غزه میخواهند.»
سفیر آمریکا اشاره کرد که پیشرفتهایی در توزیع کمکهای انساندوستانه در سراسر غزه صورت گرفته است. با این حال، بسیاری از درخواستهای سازمان ملل و سایر سازمانهای امدادی، بهویژه موارد مربوط به تجهیزات ارتباطی که برای فرآیندهای کاهش تنش حیاتی هستند، هنوز حل نشده باقی ماندهاند.
او گفت: «ما از دولت اسرائیل هم میخواهیم تا با سازمان ملل همکاری کند تا این و سایر موانع را برطرف کند.»
وی افزود: «غیرنظامیان فلسطینی در جهنم زندگی میکنند. بارها و بارها مجبور شدهاند از یک مکان به مکان دیگری برای یافتن امنیت فرار کنند. و بسیاری از مردم، والدین و خواهر و برادران، کودکان و دوستان خود را از دست دادهاند، از جمله در یک حمله اخیر نیروهای دفاعی اسرائیل به مدرسهای تحت حمایت سازمان ملل در اردوگاه نصیرات.»
او تأکید کرد که دولت ایالات متحده همچنان نگران خشونتهای شهرکنشینان است و اقدامات اخیر اسرائیل برای گسترش حضور خود در کرانه باختری را محکوم کرد. «اقدامات یکجانبه، مانند برنامه شهرکسازی دولت اسرائیل، با قوانین بینالمللی ناسازگار است و به راه حل دو کشور آسیب میرساند.»
گفتنی است بیل برنز، رئیس سازمان سیا، در یک نشست پشت درهای بسته در آخر هفته گذشته اظهار داشته که این سازمان ارزیابی میکند یحیی سینوار، رهبر حماس، تحت فشار فزایندهای از سوی فرماندهان این گروه تروریستی برای پذیرش توافق آتشبس و تبادل گروگانها قرار دارد.
جنگ اسرائیل با حماس پس از آن در ۷ اکتبر (۱۵ مهر) سال گذشته آغاز شد که در آن ستیزهجویان این گروه شبهنظامی فلسطینی و متحدان آن به جنوب اسرائیل حمله کردند، ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر را گروگان گرفتند.
هنوز حدود ۱۲۰ گروگان در اختیار نیروهای حماس در غزه همچنان اسیر هستند و این گروه هیچگونه اخبار یا اطلاعاتی از وضعیت آنها منتشر نمیکند. اسرائیل و ایالات متحده حماس را یک گروه تروریستی میدانند.