لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۹

همزمان با نشست واشنگتن؛ تاکید آمریکا و متحدان بر مواجهه با تهدید پیونگ یانگ


رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه با رهبران کره جنوبی و ژاپن، پیرامون تلاش جمعی در غیر اتمی ساختن شبه جزیره کره گفتگو کرد
رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه با رهبران کره جنوبی و ژاپن، پیرامون تلاش جمعی در غیر اتمی ساختن شبه جزیره کره گفتگو کرد

آخرین اقدام تحریک آمیز کره شمالی که روز جمعه همزمان با برگزاری نشست بین‌المللی امنیت هسته‌ای در واشنگتن صورت گرفت، تلاش ها برای غیر اتمی کردن شبه جزیره کره را در کانون توجهات قرار داد. کره جنوبی می‌گوید پیونگ یانگ یک موشک با برد کوتاه به دریای ژاپن پرتاب کرده است.

رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه با رهبران کره جنوبی و ژاپن، پیرامون تلاش جمعی در غیر اتمی ساختن شبه جزیره کره گفتگو کرد و گفت "ما به کارشناس هایمان رهنمود داده‌ایم تا در هفته‌ها و ماه‌های آینده با هوشیاری اقدامات بیشتری را ارائه کنند که بتوانیم مشترکاً برای غیر اتمی ساختن شبه جزیره گام‌هایی برداریم. تا این که بتوان به نوعی، ثبات و صلح را در منطقه برقرار کرد."

شینزو آبه نخست وزیر ژاپن گسترش توان هسته‌ای کره شمالی را خطری برای منطقه خواند و بر همکاری سه کشور ژاپن، کره جنوبی و ایالات متحده در مواجهه با تهدیدهای هسته‌ای پیونگ یانگ تاکید کرد.

نگرانی از احتمال دسترسی داعش به تسلیحات اتمی و تشدید تلاش‌های جهانی برای مقابله با تروریسم و نیز تهدیدهای هسته‌ای کره شمالی، از مهم‌ترین موضوع‌هایی است که در دستور کار این نشست بین‌المللی قرار دارد که به میزبانی رئیس جمهوری آمریکا در جریان است.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه شب میزبان شام رسمی برای دعوت شدگان به این نشست در کاخ سفید بود. برخی از رهبران کشورهایی که به واشنگتن آمده‌اند، با تهدیدهای اتمی مواجه هستند یا مستقیماً هدف حملات تروریستی قرار گرفته‌اند.

از سوی دیگر لزوم آنی امنیت هسته‌ای در سراسر جهان در صدر دستور کار نشست واشنگتن است. حملات تروریستی ۱۰ روز پیش در بروکسل، جلوگیری از دسترسی تروریست‌ها به مواد اتمی و مبارزه با تروریستم هسته‌ای را در اولویت نشست امنیت هسته‌ای امسال قرار داده است.

پرزیدنت اوباما در دیدار با همتای فرانسوی خود بر ضرورت نابودی تروریسم تاکید کرد و گفت "مسلماً این همایش فرصتی است که عمیقاً به مساله امنیت هسته‌ای بپردازیم و مطمئن شویم مواد اتمی در دست ترویست‌ها قرار نگیرد، اما با توجه به حملات بروکسل و با یادآوری فاجعه پاریس، برای ما، نه تنها لزوم آنی امنیت مواد هسته‌ای، بلکه نابودی تروریسم نیز مطرح است."

فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه نیز ضمن اشاره به همکاری نزدیک بین دو کشور، گفت که ریشه تروریسم در سوریه و عراق است و از این رو باید در چارچوب ائتلاف جهانی در مبارزه با گروه داعش برای خشکاندن تروریسم تلاش جهانی شود.

در نشست دو روزه امیت هسته‌ای که از عصر پنجشنبه آغاز به کار کرد، سران و نمایندگان بیش از پنجاه کشور و نهاد بین المللی فعال در حوزه امنیت هسته‌ای حضور دارند. این نشست شش سال پیش به ابتکار باراک اوباما برگزار شد و امسال برای چهارمین و آخرین بار در دوران ریاست جمهوری او برگزار می‌شود.

وزیران خارجه و انرژی آمریکا نیز میزبان شام رسمی برای وزیران خارجه کشورهای شرکت کننده در همایش هسته‌ای واشنگتن بودند. جان کری که توافق هسته‌ای با ایران را در کارنامه موفقیت دیپلماسی آمریکا حک کرده است، در این مراسم گفت، جهان به سمتی حرکت می‌کند که عاری از سلاح‌های هسته‌ای شود.

وزیر خارجه آمریکا گفت "به باور من می‌توانیم با افتخار بگوییم در طول سال‌های گذشته مواد اتمی را از دست تروریست‌ها و دیگرانی که می‌توانند از آن سوء استفاده کنند، دور نگاه داشتیم و حرکت در مسیری را آغاز کردیم که گرچه همه از دشواری آن اطلاع داریم، به روزی برسیم که سلاح‌های اتمی تنها در صفحات کتاب‌های تاریخ جای داشته باشد."

XS
SM
MD
LG