تعدادی از سناتورهای و نمایندگان ارشد کنگره آمریکا به سخنرانی پرزیدنت ترامپ درباره «استراتژی امنیت ملی نوین آمریکا» واکنش نشان دادند.
در مجلس نمایندگان، «اد رویس» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ضمن تائید چشم انداز مطرح شده در سخنرانی امنیت ملی پرزیدنت ترامپ، با انتشار بیانیه ای اعلام کرد، در یک سال اخیر، ایالات متحده، دولت خود خوانده اسلامی در خاورمیانه را شکست داده، با برقراری رژیمی از تحریم های کمر شکن، منابع مالی برنامه های اتمی و موشکی کره شمالی را به میزان زیادی کاهش داده، و با خطرات فزاینده و ثبات کننده ایران در منطقه به خوبی مقابله کرده است.
«تام کاتن» سناتور جمهوریخواه از ایالت آرکانزاس نیز در همین رابطه می گوید، استراتژی امنیت ملی پرزیدنت ترامپ / ارزیابی دقیقی از خطرات رویاروی ایالات متحده / و ضرورت حفظ برتری نظامی این کشور در عرصه بین المللی ست.
سناتور کاتن گفت: «هر استراتژی ای برای موفقیت وابسته به ارتشی است که بهترین است. بعد از هشت سال بی توجهی، کارهای زیادی است که باید انجام دهیم، اما من مطمئن هستم که پرزیدنت ترامپ متعهد به ساخت ارتشی است که بهترین آمادگی، بهترین تجهیزات و بهترین رهبری را دارد.»
«دیوید پردو»، سناتور جمهوریخواه ایالت جورجیا هم از استراتژی پرزیدنت ترامپ دفاع کرد.
آقای پردو گفت: «پرزیدنت ترامپ راه مشخصی برای دفاع از کشور و تعاملی جدید با جهان تبیین کرد. این استراتژی چند شاخه، متحدانمان را به دموکراسی ترغیب کرده و رقبایمان در دنیای دائما در حال تغییر را به چالش خواهد کشید.»
وی افزود: «ما باید متوجه باشیم که جهان از تمامی دوران زندگی من خطرناکتر شده و آمریکاییان با تهدیدات زیادی در خانه و در بیرون مرزها مواجهند. تحت راهنمایی پرزیدنت ترامپ، آمریکا نوید تعهدی قوی برای تبدیل شدن به رهبری جهانی و اقتصادی در جهان را می دهد.
اما «کریس مورفی» سناتور دموکرات از ایالت کنتیکات و عضو کمیته روبط خارجی سنای آمریکا می گوید از این استراتژی جدید انتقاد کرد و راهبرد امنیت ملی دولت فعلی و تاکید بر «نخست آمریکا» مشوق را نوعی از «انزواطلبی سیاسی و اقتصادی در صحنه بین المللی» دانست، که در نهایت به «بی ثباتی بیشتر» منجر خواهد شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز دوشنبه ۲۷ آذر استراتژی امنیت ملی نوین دولت خود را اعلام کرد. استراتژی یا راهبردی که خواهان توسعه نفوذ آمریکا در سراسر جهان برای ترویج صلح و مقابله با طیفی از تهدیدهای ناشی از دشمنانی مانند چین، روسیه و تروریست های جهادی است.
پرزیدنت ترامپ در انتقاد از سیاست گذشته آمریکا، به توافق هسته ای سال ۱۳۹۴ با ایران اشاره کرد و با بیان این که رهبران قبلی از باور عظمت آمریکا دور شدند و قرارداد بدی با ایران بستند، تاکید کرد که اجازه نخواهد داد تهران به سلاح هسته ای دست یابد.
رئیس جمهوری آمریکا در توضیح گفت، من حاضر نشدم پایبندی ایران به توافق جامع اتمی با قدرت های جهانی را تایید کنم، چون تهران از این توافق انحراف داشته است. من همچنین مقدمات تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را فراهم کردم.
وی در ادامه به تهدید هسته ای و موشکی کره شمالی نیز اساره کرد و گفت ما تلاش هایی را آغاز کرده ایم و باید مطمئن شویم که جلوی پیونگ یانگ گرفته می شود.
رئیس جمهوری ایالات متحده خاطر نشان کرد در عصر نوینی که ما به سر می بریم، با چالش ها و رقابت های جدیدی مواجه هستیم و افزود، استراتژی که امروز اعلام می کنم، یک سال روی آن کار شده و اعضای کابینه من همه موافق آن هستند.
پرزیدنت ترامپ گفت، در استراتژی امنیت ملی نوین آمریکا، ما با تهدید گروه های تروریستی مقابله خواهیم کرد و در مورد رقبای مان، مانند روسیه و چین، سعی می کنیم که تهدیدی علیه منافع ما نباشند.