دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز دوشنبه استراتژی امنیت ملی نوین دولت خود را اعلام کرد. استراتژی یا راهبردی که خواهان توسعه نفوذ آمریکا در سراسر جهان برای ترویج صلح و مقابله با طیفی از تهدیدهای ناشی از دشمنانی مانند چین، روسیه و تروریست های جهادی است.
پرزیدنت ترامپ در انتقاد از سیاست گذشته آمریکا، به توافق هسته ای سال ۱۳۹۴ با ایران اشاره کرد و با بیان این که رهبران قبلی از باور عظمت آمریکا دور شدند و قرارداد بدی با ایران بستند، تاکید کرد که اجازه نخواهد داد تهران به سلاح هسته ای دست یابد.
رئیس جمهوری آمریکا در توضیح گفت، من حاضر نشدم پایبندی ایران به توافق جامع اتمی با قدرت های جهانی را تایید کنم، چون تهران از این توافق انحراف داشته است. من همچنین مقدمات تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را فراهم کردم.
وی در ادامه به تهدید هسته ای و موشکی کره شمالی نیز اشاره کرد و گفت ما تلاش هایی را آغاز کرده ایم و باید مطمئن شویم که جلوی پیونگ یانگ گرفته می شود.
رئیس جمهوری ایالات متحده خاطر نشان کرد در عصر نوینی که ما به سر می بریم، با چالش ها و رقابت های جدیدی مواجه هستیم و افزود، استراتژی که امروز اعلام می کنم، یک سال روی آن کار شده و اعضای کابینه من همه موافق آن هستند.
پرزیدنت ترامپ گفت، در استراتژی امنیت ملی نوین آمریکا، ما با تهدید گروه های تروریستی مقابله خواهیم کرد و در مورد رقبای مان، مانند روسیه و چین، سعی می کنیم که تهدیدی علیه منافع ما نباشند.
وی افزود: استراتژی مدرن ما خواستار مدرن شدن ارتش ایالات متحده آمریکاست. ما دیوانسالاری اضافه را کنار می گذاریم و مشاغل جدید ایجاد می کنیم.
رئیس جمهوری آمریکا خاطر نشان کرد که استراتژی نوین ما افزایش نفوذ آمریکا در جهان است، اما باید قبل از آن خودمان را تقویت کنیم. وقتی قدرت و ثروت مان زیاد شد، دیگران خود به دنبال ما می آیند. قصد اعمال زور نداریم و ارزش های مان را تبلیغ می کنیم.
استراتژی جدید کاخ سفید می کوشد سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا را بر مبنای چهار ستون استراتژیک بنا کند، و وبسایت واشنگتن فری بیکن پیشتر نوشت که این استراتژی جدید پنج هدف عمده را در کانون توجه قرار می دهد: چین، روسیه، کره شمالی، ایران و تروریست های جهادی.
یک مقام ارشد دولت ترامپ می گوید این محورها انعکاسی از اهداف پیشتر عنوان شده رییس جمهوری مبنی بر رفاه بیشتر در آمریکا و برخورداری از نیرویی بزرگتر برای گسترش نیکی در خارج از مرزها است.
در این استراتژی عنوان شده است: «رقابت بر سر قدرت همواره در کانون تاریخ بوده است.»
چهار ستون استراتژیک مطرح شده حفاظت از مردم آمریکا و میهن، پیشبرد رفاه در ایالات متحده، حفظ صلح از طریق قدرت، و پیشبرد منافع آمریکا است.
لازم است ایالات متحده به عنوان یک قدرت دموکراتیک عمده و آلترناتیوی برای کشورهای رقیب مانند چین و روسیه که مروج خودکامگی و ارزش های ضد دموکراتیک اند نفوذ خود را در سراسر جهان گسترش بدهد.