لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۷

اوباما و ولیعهد عربستان در آستانه نشست کمپ دیوید دیدار کردند


دیدار اوباما و ولیعهد عربستان در آستانه نشست کمپ دیوید
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:51 0:00

باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده روز چهارشنبه در ملاقاتی دوجانبه در کاخ سفید با شاهزاده محمد بن نایف ولیعهد عربستان سعودی درباره مسائل مهم منطقه و اهمیت نقش ریاض در مبارزه با تروریسم گفتگو کرد.

این دیدار که شاهزاده بن سلمان معاون ولیعهد عربستان سعودی نیز در آن حضور داشت، پیش از برگزاری نشست روز پنجشنبه اعضای شورای همکاری خلیج فارس با رئیس جمهوری آمریکا در کمپ دیوید صورت می‌گیرد.

رئیس جمهوری آمریکا در آغاز این دیدار به خبرنگاران گفت این فرصتی است برای ما که بتوانیم در باره مسائل دوجانبه و همینطور بحران یمن و این که چطور می‌توانیم به دنبال برقراری آتش بس مورد توافق، یک حکومت قانونی و مشروع بار دیگر در داخل یمن برقرار شود، گفتگو کنیم.

آقای اوباما افزود، دیدار امروز او با ولیعهد عربستان در کاخ سفید، همچنین فرصتی است برای دو طرف تا در باره دیگر مسائل مورد بحث در برنامه نشست فردای شورای همکاری خلیج فارس گفتگو و تبادل نظر شود.

رئیس جمهوری ایالات متحده از شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس دعوت کرده است برای شرکت در یک نشست مشترک و گفتگو درباره مسائل مهم منطقه‌ای، از جمله توافق احتمالی اتمی با ایران و نیز نقش تهران در برخی تحولات منطقه‌ای، به آمریکا سفر کنند.

جان کری وزیر خارجه آمریکا که برای شرکت در نشست وزیران خارجه ناتو به آنتالیای ترکیه رفته است، روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران در حاشیه این نشست ضمن ابراز امیدواری از «نتيجه موفقيت آميز» مذاکرات جاری هسته‌ای با ایران و «تحولی خوب» در منطقه، بر حیاتی بودن «هماهنگی امنيتی شفاف‌تر» بین ایالات متحده و شورای همکاری خلیج فارس و دیگر کشورهای دوست برای مبارزه با تروريسم تاکید کرد.

این اظهارات آقای کری در حالی بیان شد که رهبران و نمایندگان ارشد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس چهارشنبه شب در ضیافت شام کاخ سفید با رئیس جمهوری آمریکا دیدار و روز پنجشنبه نیز در استراحتگاه ریاست جمهوری در کمپ دیوید، درباره مسائل مهم منطقه‌ای، بویژه ایران، با وی گفتگو خواهند کرد.

ایران و شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵ شامل ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، اواسط فروردین ماه سال جاری به یک تفاهم سیاسی درباره اجزای اساسی توافقی جامع بر سر برنامه هسته‌ای ایران دست یافتند که جزئیات آن باید تا پایان ۹ تیر ۱۳۹۴ ثبت و نهایی شود.

در صورت حصول یک توافق جامع و نهایی، محدودیت‌های عمده‌ای بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران اعمال خواهد شد تا از ماهیت صلح‌آمیز آن اطمینان شود، و در ازای این محدودیت‌ها، تحریم‌هایی که به دلیل همین فعالیت‌های هسته‌ای علیه آن کشور اعمال شده است، لغو خواهند شد.

برخی کشورهای منطقه، از تبعات توافق احتمالی هسته‌ای بین ایران و غرب و لغو تحریم‌های شده علیه تهران ابراز نگرانی کرده‌اند و می‌گوید چنین توافقی می‌تواند به گسترش نفوذ ایران در منطقه و آنچه که آنها «دخالت در کشورهای دیگر» خوانده‌اند، بیانجامد.

به گزارش گیتا آرین خبرنگار صدای آمریکا، همزمان با دیدار باراک اوباما با ولیعهد عربستان، گروهی از یمنی‌های ساکن آمریکا مقابل کاخ سفید تجمع کردند. این افراد دلیل تجمع خود را حمایت از نشست کمپ دیوید و اقدام نظامی عربستان علیه شورشیان حوثی در یمن، و نیز اعتراض به حمایت ایران از این شبه‌نظامیان شیعه عنوان کردند.

سوریه و یمن، دیگر موارد مهم اختلاف واشنگتن و همتایان آن در منطقه با جمهوری اسلامی ایران است که انتظار می رود در نشست کمپ دیوید به آن پرداخته شود.

وزیر خارجه آمریکا که روز جمعه هجدهم اردیبهشت ماه، در نشست وزیران امور خارحه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در پاریس شرکت کرده بود، در مورد اعمال ایران که باعث بی‌ثباتی در منطقه می‌شود، ابراز نگرانی کرد و آن را دلیلی برای جلوگیری جامعه جهانی از دستیابی ایران به سلاح اتمی ذکر کرد.

کاخ سفید نیز پیشتر بر همکاری‌ امنیتی بین آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج فارس تاکید کرده بود و گفته بود هدف از دعوت از سران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برای شرکت در نشست مشترک با باراک اوباما این است که به آنها اطمینان داده شود واشنگتن نگرانی‌های این کشورها را نادیده نخواهد گرفت و به تامین امنیت آنها متعهد است.

با این حال، برخی عدم حضور سران عربستان، بحرین، امارات و عمان در نشست کمپ دیوید را نشانه ناخشنودی آنها از رویکرد واشنگتن در برابر ایران می‌دانند. هر چند هر کدام اعلام کرده‌اند به دلایل مختلف قادر به شرکت در این نشست نیستند و از بابت نیز ابراز تاسف کرده‌اند.

پس از ضیافت شام امشب در کاخ سفید، نشست اصلی روز پنجشنبه در کمپ دیوید، استراحتگاه ریاست جمهوری در ایالات مریلند، برگزار خواهد شد. ولیعهد عربستان، امیر کویت، امیر قطر، معاون نخست وزیر عمان، ولیعهد بحرین و ولیعهد امارت متحده عربی در این نشست حضور خواهند داشت.

XS
SM
MD
LG