به دنبال شرکت نکردن ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی در نشست مشترک سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با رئیس جمهوری ایالات متحده در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری در کمپ دیوید آمریکا، وی در یک گفتگوی تلفنی با باراک اوباما مراتب تأسف خود را از این بابت اعلام کرد.
رئیس جمهوری آمریکا از سران شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس شامل عربستان، بحرین، کویت، امارات متحده عربی، عمان و قطر، دعوت کرده بود برای گفتگو درباره مسائل مهم منطقهای، در محل استراحتگاه ریاست جمهوری در کمپ دیوید در ایالت مریلند در حومه واشنگتن پایتخت ایالات متحده گرد هم آیند.
عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان، با بیان این که شاهزاده محمد بن نایف ولیعهد پادشاه سعودی در این نشست حضور خواهد داشت، گفت علت حضور نیافتن ملک سلمان در کمپ دیوید، مصادف شدن این نشست با اجرای آتش بس در یمن است، که قرار است از روز سهشنبه با هدف ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم آن کشور اجرا شود.
در همین حال معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه در گفتگویی با خبرنگاران گفت «در ضیافت شام چهارشنبه شب در کاخ سفید، و همچنین در نشست روز پنجشنبه در کمپ دیوید، رهبران شرکت کننده در این اجلاس در مورد آنچه که میتوان با کمک یکدیگر انجام دهند، گفتگو خواهند کرد.»
به گفته بن رودز، علاوه بر گفتگو درباره سیاستها و رویکردهای ایالات متحده در برابر مسائل منطقهای، درباره سیاستها و رویکردهای شورای همکاری خلیج فارس و این که چطور میتوان این دو را با یکدیگر تطابق داد، در این نشست گفتگو خواهد شد.
وی در سخنانی که ظاهرا اشاره به غیبت سران چهار کشور عضو شورا در نشست کمپ دیوید است، با بیان این که کاخ سفید معتقد است با افراد درست و ذیصلاح در کمپ دیوید به مذاکره خواهد نشست، گفت «نمایندگان حاضر در این نشست افرادی هستند که در زمینه امنیت ملی کشورهای متبوع خود مسئول هستند.»
علاوه بر امیر کویت و امیر قطر، معاون نخست وزیر عمان و ولیعهدهای بحرین، امارت و عربستان در نشست مشترک با رئیس جمهوری آمریکا حضور خواهند یافت.
گزارش شده رهبران امارات و عمان آنقدر بیمار هستند که نمی توانند سفر کنند.
به گزارش تلویزیون العربیه، شاهزاده محمد بن سلمان وزیر دفاع، عادل الجبیر وزیر خارجه، عادل الطریفی وزیر فرهنگ و اطلاع رسانی، مساعد بن محمد عضو شورای وزیران، و خالد بن علی الحمیدان رئیس اطلاعات عمومی سعودی، ولیعهد سعودی را در سفر به آمریکا همراهی میکنند.
برخی رسانهها گزارش دادهاند که انتظار میرود موضوع توافق احتمالی قدرتهای جهانی با ایران بر سر برنامه هستهای آن کشور، مهمترین موضوع بحث در کمپ دیوید باشد و رهبران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس خواستار دریافت تضمینهای امنیتی و نظامی از سوی ایالات متحده، در قبال این موضوع هستند.