لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۳

رئیس جمهوری آمریکا:دیدار از هیروشیما تاکید بر تهدیدهای اتمی کنونی است


باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا برای شرکت در نشست سران گروه ۷ به ژاپن رفته است
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا برای شرکت در نشست سران گروه ۷ به ژاپن رفته است

رئیس جمهوری آمریکا در سفر به ژاپن و در آستانه دیداری که قرار است از هیروشیما، صحنه نخستین بمباران اتمی در جهان داشته باشد، می‌گوید هدف او فقط یادآوری عواقب این بمباران مرگبار نیست که به جنگ جهانی دوم پایان داد، بلکه تاکیدی بر تهدیدهای اتمی در جهان کنونی و تلاش برای کاهش تنش‌ها است.

باراک اوباما گفت "به باور من دلیلی که به هیروشیما می‌روم این است که می‌خواهم بار دیگر بر خطرات واقعی که در جهان وجود دارد، و بر وظیفه حساسی که همه ما داریم، تاکید کنم. از این رو موضوع فقط یادآوری کشتاری وحشتناک در جنگ جهانی دوم و مرگ بیگناهان در سراسر جهان نیست، بلکه یادآوری این واقعیت است که کار ما هنوز تمام نشده است و باید کار برای کاهش تنش ها، تشکیل نهادهای صلح و کاهش خطر جنگ اتمی در آینده را آغاز کنیم. ما به نوعی در چند سال گذشته در این کار پیشرفت کرده ایم. توافق هسته‌ای با ایران بخش بزرگی از این تلاش است زیرا بدون شلیک یک گلوله، توانستیم کشوری بزرگ و پیچیده را که برنامه اتمی پیشرفته ای داشت، وادار کنیم سلاح هسته ای تولید نکند."

باراک اوباما در واکنش به خبر تعیین رهبری جدید طالبان به طعنه گفت، انتظار نداشت که طالبان یک "دموکرات لیبرال" را به رهبری برگزیند زیرا طالبان سازمانی است که به خشونت به عنوان راهبردی برای تحقق اهدافش می‌نگرد.

آقای اوباما در عین حال حمایت از دولت افغانستان را بخشی از تلاش در مقابله با تروریسم توصیف کرد و گفت "ما دولتی در افغانستان داریم که در روندی دموکراتیک انتخاب شد و ما از آن حمایت می‌کنیم و هدف ما در حال حاضر این است که قانون اساسی و روند دموکراتیک در افغانستان محافظت شود و همچنین بتوانیم توانایی مقابله با القاعده و حالا، داعش را حفظ کنیم که نتوانند در افغانستان ریشه دوانده و از آنجا به عنوان پایگاهی برای حمله به آمریکا استفاده کنند."

باراک اوباما اظهار امیدواری کرد طالبان در مرحله ای، به اهمیت گفتگوهای صلح و مصالحه با دولت افغانستان پی ببرد.

وی اقتصاد جهانی و لزوم ادامه برنامه های اقتصادی را که به افزایش رشد جهانی بیانجامد، از موضوع هایی خواند که پیرامون آن در اجلاس کشورهای عضو گروه ۷ بحث و تبادل نظر شد.

باراک اوباما گفت "تا بدین جا، ما درباره اقتصاد جهانی و لزوم افزایش رشد اقتصادی بحث کردیم. از تمامی امکاناتی که در اختیار داریم برای نه تنها اشتغال آن هایی که کارشان را از دست داده اند بلکه برای افزایش دستمزدها استفاده کنیم و کمک کنیم شتاب در بهبود اقتصاد جهانی را که اساسا در آمریکا رخ می‌دهد و در اروپا هم شاهد پیشرفت‌هایی هستیم، حفظ کنیم."

شینزو آبه نخست وزیر ژاپن پیش از تشکیل جلسه سران هفت کشور صنعتی جهان، از رئیس جمهوری آمریکا و دیگر رهبران گروه، شامل بریتانیا، فرانسه، آلمان ، ایتالیا و کانادا، در مقابل معبد ایسه استقبال کرده بود، که مقدس ترین مکان مذهبی برای ژاپنی‌های پیرو مذهب شینتو است، مذهبی که آقای آبه یکی از پیروان آن است.

XS
SM
MD
LG