کاخ سفید روز دوشنبه، ششم فروردین، تصمیم بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، برای لغو سفر برنامهریزی شده هیئت بلندپایه اسرائیل به واشنگتن پس را «بسیار ناامیدکننده» دانست.
جان کربی، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در امور ارتباطات، به خبرنگاران گفت: «ما بسیار ناامید شدیم که آنها به واشنگتن نمیآیند تا به ما فرصت دهند گفتگوی کاملی با آنها در مورد گزینههای مناسب برای عملیات در رفح داشته باشیم.»
کربی گفت که مقامات ارشد آمریکایی برای گفتگوهای جداگانه با یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل که هماکنون در واشنگتن به سر میبرد، درباره موضوعاتی از جمله گروگانها، کمکهای بشردوستانه و حفاظت از غیرنظامیان در شهر رفح در غزه دیدار خواهند کرد.
او تاکید کرد که سیاست ایالات متحده بهرغم تصمیم برای رای ممتنع در شورای امنیت سازمان ملل در قبال اسرائیل تغییر نکرده است. او گفت که مقامات آمریکایی میتوانند در راستای گفتگوهای جاری بین دو کشور، نگرانیهای واشنگتن را در مورد سیاستهای اسرائیل در غزه مطرح کنند.
کربی گفت: «هیچ چیزی در مورد دیدگاه ما مبنی بر اینکه حمله زمینی گسترده در رفح یک اشتباه بزرگ است، تغییر نکرده است.»
ایالات متحده روز دوشنبه به قعطنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواهان «آتشبس فوری» تا پایان ماه رمضان و آزادی فوری و بی قید و شرط گروگانها شد، رای ممتنع داد.
این قطعنامه که با ۱۴ رای موافق اعضای شورای امنیت و رای ممتنع ایالات متحده به تصویب رسید، همچنین بر «نیاز فوری به گسترش» کمکها به غیرنظامیان ساکن غزه تاکید میکند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در واکنش به تصویب این قطعنامه با انتشار پستی در رسانه ایکس گفت شورای امنیت قطعنامهای را که مدتها انتظار تصویب آن میرفت، به تصویب رساند و خواستار آتشبس فوری و آزادی بی قید و شرط گروگانها شد.
قطعنامه از طرف هر ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد و در پی وتوی قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده در روز جمعه از سوی چین و روسیه مطرح شد.
قطعنامه تصویب شده بر سه محور استوار است: «آتشبس فوری تا پایان ماه رمضان»، «آزادی بی قید و شرط همه گروگانها» و «تضمین دسترسی بشردوستانه برای رسیدگی به نیازهای پزشکی و دیگر نیازهای بشردوستانه در غزه.»
لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل، گفت اقدام شورای امنیت در پشتیبانی از تلاشهای دیپلماتیک ایالات متحده، قطر، و مصر برای آتشبس فوری و پایدار، تضمین آزادی فوری همه گروگانها، و کمک به کاهش رنجهای غیرنظامیان فلسطینی در غزه است.
او تصریح کرد که ایالات متحده کاملا از این «اهداف حیاتی» پشتیبانی میکند.
نماینده آمریکا در سازمان ملل یادآور شد: «در واقع، [این اهداف] شالوده قطعنامهای بودند که [روز جمعه] هفته گذشته پیشنهاد کردیم- قطعنامهای که روسیه و چین آن را وتو کردند.»
او افزود آمریکا به طور شبانهروزی برای تحقق این اهداف از طریق دیپلماتیک تلاش میکند.