کنگره آمریکا پس از یک تنفس دو هفته ای روز دوشنبه کار خود را از سر می گیرد. بررسی و رای گیری در مورد طرح پیشنهادی الزام ارجاع توافق اتمی با ایران برای رد یاتصویب به کنگره در دستور کار این هفته سنا قرار دارد.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه از قانونگذاران آمریکا خواست تا پیش از پایان مهلت ۳۰ ژوئن در مذاکرات هسته ای ایران و غرب مداخله نکنند.
همزمان مقامات دولت باراک اوباما نیز دور جدیدی از کمپین مشاوره با قانونگذاران را در مورد مذاکرات اتمی آغاز کرده اند.
کمیته روابط خارجی سنا، قرار است روز سه شنبه در مورد طرحی که رئیس جمهوری آمریکا را ملزم می کند به کنگره اجازه بررسی توافق اتمی با ایران را بدهد، تشکیل جلسه دهد.
باب منندز، سناتور دموکرات حامی این طرح، بار دیگر وعده داد برای تصویب این طرح مبارزه کند. او گفت: «مبارزه برای امنیت ملی کشورمان و علیه ایران مسلح به سلاح اتمی از مواردی است که من انجام داده ام و به انجام آن ادامه خواهم داد.»
سناتور منندز روز یکشنبه بررسی توافق اتمی با ایران را وظیفه کنگره خواند و گفت باراک اوباما، رئیس جمهوری، محاسبه غلطی دارد که اگر دستش را به سمت دیکتاتورها دراز کند، آنها مشتشان را شل می کنند.
جان مک کین رئیس جمهوریخواه کمیته نیروهای مسلح سنا نیز از تفاهم اتمی با ایران انتقاد کرده است. او گفته این غیر قابل انکار است که توافق اتمی اعلام شده از سوی دولت اوباما، با آنچه که رهبر ایران توصیف کرده فرق دارد، چه در مورد بازرسی ها، و چه در مورد لغو تحریم ها و یا مسائل بسیار جدی دیگر.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه گفت بحث های حزبی بر سر مذاکرات اتمی با ایران و دیگر مسائل سیاست خارجی از حد خارج شده است و خواستار متوقف شدن آنها شد.
رئیس جمهوری آمریکا گفت سخنان برخی از اعضای کنگره نظیر سناتور جان مککین، که گفته اند که تفسیر جان کری، وزیر خارجه آمریکا از تفاهم اتمی با ایران که در لوزان بدست آمد، کمتر از تفسیر آیت الله خامنه ای از آن تفاهمنامه قابل اعتماد است، نشان می دهد حزبی گرایی تا چه حد از مرزهای خود عبور کرده است.
جان کری روز یکشنبه گفت این هفته در جلسات غیر علنی در مورد جزئیات تفاهم اتمی با ایران به قانونگذاران توضیح می دهد.
مذاکراه کنندگان اتمی با ایران همچنین با ابراز تردید منتقدین خارجی از جمله نخست وزیر اسرائیل روبرو هستند.
آمریکا برای رسیدن به یک توافق اتمی در مذاکرات با ایران چه در داخل و چه در زمینه بین المللی با مخاطرات فراوانی روبروست است.