لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۶

نیکلاس برنز: به تحریم‌های شدیدتر علیه روسیه نیاز است


نیکولاس برنز معاون پیشین وزارت امور خارجه آمریکا و استاد کنونی دانشگاه هاروارد
نیکولاس برنز معاون پیشین وزارت امور خارجه آمریکا و استاد کنونی دانشگاه هاروارد

نیکولاس برنز معاون پیشین وزارت امور خارجه آمریکا و استاد کنونی دانشگاه هاروارد، در بخش نظرات روزنامه بوستون گلوب مقاله‌ای را منتشر کرده است با عنوان «نیاز به تحریم‌های شدیدتر برای متوقف کردن پوتین.»

آقای برنز می‌گوید ولادیمیر پوتین در پنج ماه گذشته کلیه اصول و مقررات ژئوپلتیک در اوکراین را زیر پا گذاشته است. سرانجام، در این هفته او وادار به پرداخت هزینه‌های اعمال خود شد. فهرست هماهنگ تحریم‌های سخت‌تر مالی، نظامی و انرژی اعمال شده از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا یک نقطه عطف بالقوه در بحران اوکراین و مناسبات روسیه با غرب است. آیا این تحریم‌ها برای قانع کردن پوتین کافی است که از تصمیم خود برای تجزیه اوکراین عقب‌نشینی کند؟

بعد از ماه‌ها تردید، سرانجام آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و دیگر رهبران اروپا از خواب عمیق بیدار شدند و با بارک اوباما رئیس جمهوری آمریکا برای اعمال تحریم‌های شدیدتر اقتصادی علیه روسیه موافقت کردند. هدف این رهبران از تشدید تحریم‌ها افزایش هزینه برای تلاش پوتین در تقسیم، بی‌ثباتی، و تضعیف یک دولت-ملت آزاد در قلب اروپا است. این نخستین گام عمده از سوی غرب علیه کرملین از آغاز بحران اوکراین برای عقب راندن روسیه است.

اعمال پوتین تاکنون از سوی بسیاری از رهبران اروپایی نادیده گرفته شده یا بخشیده شده بود، گرچه در تضاد کامل با هر یک از اصول مهمی است که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، بر آن پایه‌ریزی شد.

پوتین به خاک یک کشور مستقل اروپائی حمله کرد. سپس بطور رسمی و غیرقانونی کریمه را به روسیه الحاق کرد. از آن زمان به بعد رهبر روسیه با شروع جنگی بی‌امان با هدف بی‌ثبات کردن شرق اوکراین با بسیج کردن و حمایت از یک ارتش تجزیه‌طلبان هوادار روسیه که عامل هرج و مرج و خشونت در منطقه شده‌اند، ادامه داد.

آقای برنز در ادامه مقاله خود بوستون گلوب می‌نویسد، پوتین سلاح‌های پیشرفته‌ای چون سیستم موشکی SA-11 را به جدایی‌طلبانی داد که هواپیمای مسافری مالزی را با ۲۹۸ سرنشین سرنگون کرد که همه سرنشینان آن کشته شدند. این عمل نشانه «شرارت و خباثت» رهبر روسیه و حامیان او درکرملین است.

کاخ سفید بر این باور است که پوتین از زمان سرنگون شدن هواپیما، برای جدایی‌طلبان اوکراین سلاح‌های بیشتری فرستاد و ارتش روسیه از داخل روسیه، در تلاش برای شکست دادن نیروهای دولتی اوکراین، به سمت آنها آتش گشود.

واشنگتن همچنین روس‌ها را به استقرار هزاران نیرو در امتداد مرزها برای ارعاب اوکراین و یا آماده‌سازی نیروها برای حمله به اوکراین، در صورت ادامه روند شکست‌های شورشیان طرفدار روسیه، متهم کرد.

به گفته آقای برنز، رئیس جمهوری آمریکا و رهبران اروپایی برای پاسخ به تجاوز پوتین شیوه درستی را برگزیدند. رویارویی با او با نیروی نظامی معنایی ندارد، ولی تحریم‌ها برای منزوی کردن روسیه از نظر اقتصادی و دلسرد کردن سرمایه‌گذاران بین‌المللی برای سرمایه‌گذاری در روسیه، به پوتین که آسیب پذیرترین جنبه‌اش اقتصاد است، آسیب می‌زند.

روسیه به همکاری اقتصادی با غرب برای موفقیت نیاز دارد. این موفقیت اقتصادی به سرمایه‌گذاری، واردات صنعتی از آلمان و دسترسی به بازار وسیع برای صادرات گاز روسیه دارد تا بتواند اقتصادش را حفظ کند و به رشد طبقه متوسطش کمک شود. به روسیه گفته شد که با تحریم متقابل علیه اروپا و آمریکا دست به عمل انتقام‌جویانه نزند. روسیه می‌داند که نبرد رقابتی با غرب بر سر تحریم‌ها پیروز نخواهد شد.

به همین دلیل است که بسیار مهم می‌باشد که اکنون اوباما، مرکل و دیگران رهبران غربی فشار بر پوتین را ادامه دهند تا آنها بتوانند توجه کامل او را به موضوع مورد بحث جلب کنند. رهبران غربی باید با همکاری با هم تحریم‌های بسیار شدیدتری را علیه اقتصاد روسیه اعمال کنند اگر حتی پوتین در جنگ علیه دولت اوکراین پا فراتر گذارد.

برای مثال، غرب باید بر تحریم‌های مالی شدیدتر و یک تحریم تسلیحاتی کامل علیه روسیه اعمال کند. این بسیار مضحک است که فراسنه هنوز فروش فروش دو ناوجنگی میسترال که برای نیروی دریایی روسیه ساخته شده را لغو نکرده است.

آمریکا باید بطور عمده‌ای کمک‌های نظامی به ارتش اوکراین را زیاد کند، از جمله کمک کند تا مکان پرتاب کنندگان راکت‌های تأمین شده از سوی روسیه را ردیابی کند که تهدیدی مستقیم به نیروهای اوکراین است.

ناتو باید بار دیگر بر تعهدات خود به متحدان خط مقدم جبهه مثل استونی، لتوانی، لیتونی، لهستان و رومانی تأکید ورزد.

معاون پیشین وزارت امور خارجه آمریکا در پایان مقاله خود در بوستون گلوب می‌نویسد حمله و تجاوز پوتین به اوکراین برای آمریکا و اروپایی که ما در پایان جنگ سرد ساختیم، مهم است. ما خواهان حفظ اروپایی هستیم که هر یک از دموکراسی‌های آن بتوانند خود آینده‌ خود را انتخاب کنند. ما می‌خواهیم پوتین را از کشیدن خطوط تقسیم تازه بین شرق و غرب باز داریم. ما خواهان دفاع از اروپایی هستیم که به سخن رئیس جمهوری پیشین آمریکا جرج اچ دبلیو بوش «یکپارچه، آزاد و در صلح» باقی بماند.

با مقاومت در برابر پوتین ما هنوز می‌توانیم صلح دموکراتیک که کلید منافع استرتژیک ائتلاف مان با اروپاست را حفظ کنیم.

XS
SM
MD
LG