لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۷

بازتاب تحریم‌های غرب علیه روسیه در رسانه‌های آمریکا


عکس آرشیوی از لوگوی بانک VTB روسیه در مسکو
عکس آرشیوی از لوگوی بانک VTB روسیه در مسکو

مطبوعات آمریکا در واکنش به تحریم‌های ایالات متحده و اتحادیه اروپاعلیه روسیه، به ابعاد گوناگون این اقدام هماهنگ غرب و پیامدهای آن بر اقتصاد جهان و ژئوپلتیک اروپا می پردازند.

روزنامه نیویورک تایمز می‌نویسد شرکت‌های انرژی پس از دور تازه تحریم‌ها به بازنگری روابط خود با روسیه می‌اندیشند.

برای ماه‌ها، شرکت‌های انرژی آمریکایی و اروپایی به امضای قرارداد با روسیه ادامه دادند و نشان دادند که تجارت بین غرب و روسیه طبق معمول پیش می‌رود. اما حالا، مدیران ارشد این شرکت‌ها اذعان دارند که شتاب تشن‌ها می‌تواند به شدت بر شرکت‌های عمده نفت و گاز با سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در روسیه و همچنین شرکت‌های خدماتی که تأمین‌کننده فن‌آوری‌های کلیدی هستند، آسیب برساند.

رابرت دادلی، مدیراجرایی بریتیش پترولیوم می‌گوید «ما در اوج یک لحظه خیلی احساسی هستیم.» این شرکت هشدار داده که تحریم‌های اقتصادی بیشتر می‌تواند بر درآمد، تولید و شهرت بریتیش پترولیوم آسیب برساند.

روزنامه وال استریت ژورنال نیز می‌نویسد آمریکا در پی کسب حمایت آسیایی‌ها برای تحریم‌ها علیه روسیه است.

این روزنامه به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه ایالات متحده، نوشت دیپلمات‌های آمریکایی از قدرت‌های بزرگ آسیایی مصرأ می‌خواهند که از تحریم‌های اقتصادی غرب علیه روسیه، به عنوان بخشی از تلاش‌های بین‌المللی برای فشار بر موضع روسیه در بحران اوکراین حمایت کنند.

دیپلمات ارشد آمریکایی با مقامات دولتی و رهبران شرکت‌های خصوصی در چین، کره جنوبی، سنگاپور برای بحث درباره تازه‌ترین دور تحریم‌ها دیدار کرد. با رهبران ژاپن نیز امروز و فردا به گفتگو در این زمینه خواهد پرداخت.

وال استریت ژورنال در مقاله دیگری می‌نویسد تجربیات اخیر نشان می‌دهد تحریم‌های شدیدتری علیه روسیه نیاز است.

آمریکا و اروپا در هفته جاری اقدامات تنبیهی جدیدی علیه بخش‌های عمده‌تر و گسترده‌تر اقتصاد روسیه را آغاز کردند، تا ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری آن کشور را وادار کنند به حمایت از شورشیان جداطلب در اوکراین پایان دهد.

مقامات کنونی و پیشین آمریکا و کارشناسان تحریم‌ها باور دارند که تجربه اخیر تحریم‌های مالی واشنگتن و اتحادیه اروپا علیه ایران، کره شمالی و سوریه بیانگر این واقعیت است که نیاز به اقدامات تنبیهی گسترده‌تر و جامع‌تری، بویژه علیه بخش انرژی روسیه، نیاز است تا بتوان محاسبات کرملین را تغییر داد.

حتی پس از تشدید تحریم‌ها، مشخص نخواهد بود که آیا پوتین برای اقتصاد روسیه بیشتر ارزش قائل است یا نفوذ خود در اوکراین.

این روزنامه در مقاله‌ای جداگانه می‌نویسد شرکت‌های جهانی خطرات بیشتری را در تحریم‌های تازه علیه روسیه احساس می‌کنند.

شرکت‌های اروپایی و آمریکایی نگران اثرات احتمالی تحریم‌های شدیدتر بین‌المللی علیه روسیه هستند و از هم اکنون شرکت‌هایی چون خودروسازی و انرژی با اقداماتی می‌خواهند تهدیدهایی که متوجه آنها می‌شود را محدود کنند.

شرکت فرانسوی نفتی توتال اعلام کرده است که افزایش سهم خود در دومین تولیدکننده بزرگ گاز طبیعی روسیه را متوقف کرده و درباره تحریم‌ها با شرکایش در پروژه‌های روسی گفتگو خواهد کرد.

مسئول ارشد امور مالی توتال به خبرنگاران گفت «روسیه از نظر گاز و نفت کشور عمده‌ای است و ما باید منتظر کیفیت و طبیعت این تحریم‌ها باشیم.»

وال استریت ژورنال همچنین می‌نویسد در پی بحران اوکراین، روابط مسکو و برلین ترک برداشته و حمایت آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، از تحریم‌ها به مثابه از هم گسیختگی روابط محوری در صحنه ژئوپلتیک اروپاست.

سرگئی دارنکو یک مفسر رادیویی طرفدار کرملین می‌گوید در بسیاری جنبه‌ها رویکرد پوتین به آلمان شبیه رویکرد تزاران روس به آلمان است که برای توسعه و مدرن کردن اقتصاد، مدیریت و تکنولوژی به آلمان روی آورده‌اند. در مقایسه با آلمان، رابطه روسیه با آمریکا چندان مهم نبود.

دارنکو همچنین افزود «با آلمان همه نوع همکاری در جریان است.»

اما با حمایت آلمان از تحریم‌ها، که در سال گذشته بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار معامله با روسیه داشته است، شاید بتوان پیش‌بینی کرد که چگونه آلمان راهی برگزیده که شاید به تغییرات ژئوپلتیک در اروپا بینجامد.

روزنامه واشنگتن تایمز نیز می‌نویسد اگر تحریم‌ها زود لغو نشوند، می‌توانند آسیب‌های بلندمدتی وارد کنند.

تحریم‌های غرب علیه بخش‌های انرژی و نهادهای مالی روسیه به قدری شدید هستند که می‌توانند طی چند ماه خسارات بلندمدتب را به بار آورد، مگر این که روسیه با پایان بخشیدن به حمایت از شورشیان اوکراینی، غرب را قانع کند که به سرعت به تحریم‌ها پایان دهد.

کارشناسان می‌گویند این تحریم‌ها، در کوتاه‌مدت البته تأثیرات شگرف و عجیبی نخواهند داشت.

XS
SM
MD
LG