ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه شبکه آنلاین افراطی «ترورگرام» و سه تن از رهبران آن را به فهرست «تروریستهای ویژه جهانی» افزود.
وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد که تیراندازی سال ۲۰۲۲ بیرون یک باشگاه شبانه در اسلواکی، حمله برنامهریزیشده در سال ۲۰۲۴ به یک تاسیسات انرژی در نیوجرسی، و حمله با چاقو مقابل مسجدی در ترکیه در تابستان گذشته از جمله حملاتی هستند که تحت تاثیر تبلیغات «ترورگرام» انجام شدهاند.
ترویج سفیدبرترپنداری خشونتآمیز، تشویق حمله به کسانی که «دشمن» تلقی میشوند، و ارائه راهنمایی و مطالب آموزشی درباره تاکتیکها، روشها، و اهداف مورد حمله از جمله زیرساختهای غیرنظامی حیاتی و مقامات دولتی از مواردی است که «ترورگرام» به آن متهم شده است.
در نتیجه تحریمهای روز دوشنبه، داراییهای این گروه در ایالات متحده آمریکا مسدود میشود و شهروندان آمریکایی از انجام هرگونه معامله با این گروه منع میشوند.
طبق بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا، رهبران تحریمشده این گروه در سه کشور برزیل، کرواسی، و آفریقای جنوبی مستقر هستند.
دادستانهای آمریکا نیز در تابستان گذشته اتهاماتی جنایی علیه دو رهبر «ترورگرام» مطرح کردند. به گفته آنها، این دو فرد از «تلگرام» برای تشویق حمله به سیاهپوستان، یهودیان، اعضای جامعه الجیبیتیکیو، و مهاجران به منظور شعلهور کردن آتش جنگ نژادی سوء استفاده کردهاند.
بریتانیا نیز در بهار سال جاری اعلام کرد کلیت «ترورگرام» را به عنوان گروهی تروریستی طبقهبندی میکند و بدینترتیب عضویت یا ترویج آن به عنوان اقدامی جنایی قلمداد خواهد شد.
جو بایدن طی دوره ریاست جمهوری خود به مقابله با گروهها و افراد مروج برتری نژادی سفیدپوستان (سفیدبرترپنداری) پرداخته است.
بایدن در نخستین سال حضور خود در کاخ سفید به عنوان رئیس جمهوری طرح «راهبرد ملی ایالات متحده برای مقابله با تروریسم داخلی» را راهاندازی کرد که هدف از ان شناسایی و تعقیب قضایی تهدیدها و ایجاد عوامل بازدارنده به منظور جلوگیری از پیوستن شهروندان آمریکا به گروههای خطرناک بوده است.