لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۷

چهار گروه افراطی به ایفای نقش در اعتراضات خشونت‌بار مظنون هستند


بخش انگلیسی صدای آمریکا - با ادامه تظاهرات جاری در ایالات متحده بر سر مرگ جرج فلوید، آمریکایی آفریقایی تبار، در بازداشت پلیس، فرماندار ایالت مینه‌سوتا بر مبنای گزارش‌های تائید نشده می‌گوید سفیدبرترپنداران عامل تظاهرات خشونت‌بار در شهر مینیاپولیس بوده‌اند.

پرزیدنت دونالد ترامپ از سوی دیگر انگشت اتهام را به سوی افراطی‌های چپگرا، موسوم به «انتیفا» نشانه رفته است.

ویلیام بار، وزیر دادگستری ایالات متحده، هشدار داده است خشونت‌هایی که «انتیفا» و دیگر گروه های مشابه مرتکب شده‌اند «تروریسم داخلی» است و با متخلفان بر همین مبنا برخورد خواهد شد.

آن چه در ادامه می‌آید مروری کوتاه بر جنبش‌های افراطی مظنون به دست داشتن در اعتراضات اخیر است:

سفیدبرترپنداران​

«سفیدبرترپنداران» افراد و گروه‌هایی هستند که به برتری نژاد سفید باور دارند، با مهاجرت مخالفت می کنند، و در بعضی موارد مدافع اخراج غیرسفیدپوستان از ایالات متحده هستند. این افراد، که زمانی به گروه‌های سازمان‌یافته مانند «کو‌کلوس‌کلن» و سازمان های نئونازی مباهات می کردند، در سال‌های اخیر متفرق و بی‌رهبر شده‌اند و عمده اعضای آن اکنون در فضای آنلاین فعالیت می‌کنند.

اگر چه بسیاری از سفیدبرترپنداران مدافع خشونت نیستند، شمار فزاینده ای از افراد متاثر از ایدئولوژی راست افراطی در سال های اخیر به تیراندازی های مرگباری دست زده اند. عناصر خشن راست افراطی را به عنوان «شتاب دهنده ها» می شناسند؛ زیرا به دنبال شتاب دادن به یک جنگ نژادی هستند. کریستوفر ری، رئیس پلیس فدرال ایالات متحده، گفته است که بیشتر تحقیقات «اف بی ای» درباره تروریسم داخلی مربوط به گروه های سفیدبرترپندار است.

بوگالو بویز

«بوگالو بویز» (پسران بوگالو)، یکی از به نسبت تازه‌ترین اشکال جنبش های شبه نظامی ضد دولتی است. آنها که جمعیتی آنلاین متشکل از فعالان طرفدار حق حمل اسلحه هستند و برای اشاره به جنگ داخلی از اصطلاح «بوگالو» استفاده می‌کنند، مشوق به راه افتادن «بوگالو دوم» هستند.

مگان اسکوایر، استاد علوم کامپیوتر در «دانشگاه اِلون»، می گوید این جنبش تابستان گذشته زمانی مطرح شد که سفیدبرترپنداران تعبیر خود را از آرمان‌شان به کار بردند: یک جنگ نژادی به جای یک جنگ داخلی. به گفته اسکوایر، بوگالوها که بیشتر، و البته نه همه‌شان، سفیدپوست هستند خود را «آزادیخواهان در حال نبرد با استبداد» معرفی می‌کنند.

انتیفا

انتیفا، مخفف عبارت انگلیسی ضد فاشیست (اَنتی فاشیست)، یک جنبش فعالان چپ افراطی مخالف نئونازی‌ها و دیگر گروه‌های افراطی است. یک منتقد آن را یک «جنبش افراطی آنارشسیت-کمونیست» توصیف می‌کند.

حامیان انتیفا که در رسانه های اجتماعی سازماندهی می شوند در گردهمایی‌های راستگراها با لباس‌هایی سیاه و صورت های پوشانده ظاهر شده و اغلب به شکلی خشونت‌بار درگیر می شوند.

طرفداران انتیفا از جمله معترضان ضد گردهمایی «اتحاد راست» در سال ۲۰۱۷ در شهر شارلوتسویل در ایالت ویرجینیا بودند که به خشونت کشیده شد.

پرزیدنت ترامپ روز یکشنبه گذشته با تکرار انتقادهای گذشته خود از گروه چپ افراطی «انتیفا»، که به راه‌اندازی اعتراضات مختل‌کننده گسترده در مینیاپولیس و ده‌ها شهر دیگر آمریکا متهم شده است، در توئیتر نوشت: «ایالات متحده آمریکا انتیفا را به عنوان یک سازمان تروریستی تعیین خواهد کرد.»

آنارشیست‌ها​

آنارشیست‌ها - که در فارسی با تعابیری مانند ‌هرج‌و‌مرج‌طلبان، اقتدارگریزان، و سروری‌ستیزان از آنها یاد شده است - طبق ایدئولوژی خود دولت را پدیده ای نامشروع می‌انگارند و در پی ایجاد آشوب هستند. پیشینه آنها به بیش از یک قرن قبل برمی‌گردد. یک آنارشیست به نام ویلیام مک کینلی، رئیس جمهوری وقت ایالات متحده را در سال ۱۹۰۱ ترور کرد.

امروز بسیاری از هرج‌و‌مرج‌طلبان جوان عضو «اقدام علیه نژادپرستی»، شبکه ای سراسری از انجمن‌های انتیفا، هستند. منتقدان معمولا حامیان انتیفا را به عنوان آنارشیست تقبیح می کنند. پرزیدنت ترامپ «آنارشیست‌های افراطی چپگرا» را مقصر اعتراضات خشونت‌بار اخیر معرفی کرده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG