شرکت داروسازی فایزر اعلام کرد آزمایشهای بالینی خود بر روی یک داروی خوراکی ضد ویروس کرونا را در بین افرادی که در معرض ویروس قرار گرفتهاند، آغاز کرده است.
به گزارش رویترز، این شرکت و رقبای آن، از جمله شرکت داروسازی آمریکایی «مرک اند کو» و شرکت داروسازی سوئیسی «روش»، در حال توسعه اولین قرصهای ضد ویروس کرونا هستند.
فایزر روز دوشنبه ۵ مهر اعلام کرد آزمایشهای میانی تا نهایی بالینی داروی جدید خود را بر روی حداکثر ۲۶۶۰ داوطلب بزرگسال ۱۸ ساله به بالا انجام خواهد داد. این افراد کسانی هستند که در محل سکونت آنها یک فرد مبتلا به عوارض بیماری کووید۱۹ زندگی میکند.
در این آزمایش بالینی، داروی موسوم به «پیاف-۰۷۳۲۱۳۳۲» فایزر همراه با با دز پایین «ریتوناویر»، داروی قدیمیای که از آن برای درمان ایدز استفاده میشود، مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.
تا به امروز، داروی رمدسیویر شرکت داروسازی گیلیاد که از راه تزریق وریدی استفاده میشود، تنها داروی ضد ویروسی تاییدشده برای درمان کووید۱۹ در ایالات متحده است.
فایزر آزمایش بالینی داروی ضد ویروس خود بر روی بیماران بزرگسال فاقد علایم را نیز آغاز کرده است.
شرکت مرک و شریکش، شرکت ریجبک بایوتراپیوتیک، نیز اخیراً فاز نهایی آزمایشهای بالینی خود را بر روی داروی مولنوپیراویر، دارویی به منظور مقابله با کووید ۱۹، آغاز کرده اند.
در این میان آسوشیتدپرس گزارش داده است مقامات بهداشت آمریکا میگویند با وجود بیش از ۴۰ میلیون دز اضافی واکسن کرونا، مطمئن هستند که به اندازه کافی دز واکسن برای آمریکاییان سالمند و واجد شرایط دریافت دز یادآور و برای کودکان کم سن و سال - که انتظار می رود مجوز واکسن کرونا برای این گروه سنی به زودی گرفته شود - موجود خواهد بود.
مقامات بهداشت فدرال و ایالتی میگویند عرضه فعلی و تولید دزهای بیشتر واکسن، دسترسی به آن را برای کسانی که تصمیم دارند برای اولین بار واکسینه شوند و آنهایی که به دنبال دریافت دز یادآور هستند تضمین می کند.