لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۱۹

دادگاه استیناف امروز درباره رد یا تایید فرمان تعلیق ویزای هفت کشور توسط ترامپ تصمیم می‌گیرد


با رای قاضی فدرال فعلا دارندگان ویزا وارد آمریکا می شوند: بهنام برات‌پور دانشجوی ایرانی در آغوش خواهرش بهار بعد از ورود به فرودگاه بوستون.
با رای قاضی فدرال فعلا دارندگان ویزا وارد آمریکا می شوند: بهنام برات‌پور دانشجوی ایرانی در آغوش خواهرش بهار بعد از ورود به فرودگاه بوستون.

دادگاه تجدیدنظر در سانفرانسیسکو روز سه شنبه بعد از شنیدن دفاعیات وکلای دولت و ایالت‌های مینه‌سوتا و واشنگتن در مخالفت با فرمان اجرایی ترامپ، درباره سرنوشت ممنوعیت ورود شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان از جمله ایران تصمیم گیری می کند.

به نوشته رویترز، شعبه نهم دادگاه تجدیدنظر سانفرانسیسکو روز سه شنبه به وکلای دولت و مخالفان هر کدام سی دقیقه برای بیان استدلال های خود فرصت می دهد و بعد درباره سرنوشت این فرمان اجرایی تصمیم گیری می کند.

آقای ترامپ در روز جمعه ۸ بهمن در فرمانی به طور موقت صدور هرگونه ویزا برای شهروندان هفت کشور ایران، سوریه، عراق، لیبی، یمن، سودان و سومالی به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد.

مقام های دولت ترامپ می گویند این محدودیت موقتی است و بعد از تصویب قوانینی برای بررسی بیشتر افرادی که از این کشور وارد آمریکا می شوند، این محدودیت موقت برداشته می شود.

یک هفته بعد، جمعه ۱۵ بهمن یک قاضی فدرال در ایالت واشنگتن با صدور رای، فرمان اجرایی ترامپ را لغو کرد و به این ترتیب همه محدودیت های فرمان اجرایی برداشته شد. این اقدام، واکنش دولت ترامپ را در پی داشت.

دولت ترامپ: رای قاضی لغو و ویزاها تعلیق شود

دوشنبه شب وزارت دادگستری آمریکا از دادگاه تجدیدنظر سانفرانسیسکو خواست هرچه سریعتر با رد حکم قاضی فدرال، فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ را برای تعلیق ویزای شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان دوباره اجرایی کند.

وکلای دولت در سندی ۱۵ صفحه ای استدلال کرده اند ابقای دستور ترامپ برای «تامین امنیت ملی» ضروری است. آنها از دادگاه تجدیدنظر خواستار لغو دستور قاضی فدرال شده اند.

وکلای ایالت های واشنگتن و مینه‌سوتا پیشتر شکایت کرده بودند ممنوعیت ورود دارندگان ویزا از این هفت کشور به زیان منافع دو ایالت است و قاضی دادگاه فدرال که خود منصوب یک رئیس جمهوری جمهوریخواه - جرج دبلیو بوش- است، فرمان اجرایی ترامپ را تعلیق کرد.

بعد از این حکم بود که اداره گمرک و حفاظت از مرزهای آمریکا اعلام کرد دارندگان ویزا از هفت کشور مسلمان می توانند دوباره وارد آمریکا شوند.

مناظره موافقان و مخالفان

وکلای دولت می گویند فرمان اجرایی آقای ترامپ برای لغو ویزای شهروندان هفت کشور مسلمان، «استفاده قانونی از اختیارات ریاست جمهوری بوده، و هدف آن جلوگیری از ورود مسلمانان به آمریکا نیست.

در مقابل مخالفان می گویند این قانون تبعیض آمیز است. از سوی دیگر برخی ایرادهای دیگر به آن دارند.

۹۷ شرکت عمده فناوری در آمریکا، از جمله شرکت های اپل، فیسبوک، گوگل، و مایکروسافت، روز دوشنبه شهادتنامه ای به دادگاه تجدیدنظر حوزه نهم آمریکا ارائه کردند که بنا به آن، فرمان اجرایی رئیس جمهوری، نه تنها بر خلاف قانون اساسی آمریکا است بلکه به منافع اقتصادی آمریکایی ضربه وارد می کند.

همچنین ده دیپلمات و مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا در یک شهادتنامه دیگر برای دادگاه تجدیدنظر فدرال در کالیفرنیا، اعلام کرده اند فرمان اجرایی دونالد ترامپ برای لغو ویزای هفت کشور مسلمان و توقف ورود پناهجویان امنیت آمریکا را در دراز مدت «تضعیف» می کند.

این نامه را که وزرای سابق خارجه آمریکا از جمله جان کری، مادلین آلبرایت و سایر چهره های ارشد اطلاعاتی آمریکا از جمله جانت ناپولیتانو، سوزان رایس، لئون پانه‌تا، مایکل هایدن جان مک لاهلین، اوریل هاینس، مایکل مورل و لیسا موناکو امضا کرده اند، روز دوشنبه به دادگاه تجدید نظر سانفرانسیسکو تسلیم شد.

دادگاه تجدیدنظر اگر رای به لغو حکم قاضی دیوانعالی بدهد، بار دیگر تعلیق ویزای شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان از جمله ایران از سرگرفته می شود اما اگر حکم قاضی فدرال را تایید کند، احتمالا دولت ترامپ به دیوانعالی آمریکا شکایت می کند. تا زمان بررسی احتمالی در دیوانعالی و رای آن، فرمان اجرایی رئیس جمهوری درباره ممنوعیت ویزای ورود شهروندان هفت کشور معلق خواهد ماند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG