یک مقام ارشد کاخ سفید از چین خواست برای توقف جرائم سایبری «گام جدی» بردارد. او گفت این مسئله «چالشی بزرگ» در روابط آمریکا و چین است.
تام دانیلون، مشاور امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه از چین خواست با پذیرفتن عمق مشکل برای حل آن و در پیش گرفتن رفتاری قابل قبول با آمریکا وارد مذاکره شود.
هوا چونینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین روز سه شنبه گفت که پکن با مذاکره موافق است. او تاکید کرد که چین قربانی جرائم اینترنتی و نه منشاء آن.
چندین شرکت بزرگ تکنولوژی آمریکایی از جمله اپل، فیسبوک، و تویتر پیشتر در سال ۲۰۱۳ هدف حمله هکرها قرار گرفتند. روزنامههای نیویورک تایمز، وال استریت جورنال، و واشنگتن پست نیز هدف حمله هکرهای چینی قرارگرفته بودند.
ماه گذشته، یک گروه آمریکایی امنیت شبکه ارتش چین را به سرقت مقادیر فراوانی از اطلاعات از حدود ۱۵۰ شرکت و سازمان آمریکایی متهم کرد.
وزیر دفاع چین اتهامات را رد کرده است. چین می گوید چندین وبسایت نظامی این کشور نیز هدف حمله هکرهای آمریکایی قرار گرفته است.
آمریکا چند هفته پیش از استراتژی جدید مقابله با هکرها و جاسوسی سایبری در این کشور خبرداد. گفته می شود که ایالات متحده سال گذشته در نتیجه سرقتهای اطلاعاتی بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار ضرر کردند. بخش بزرگی از این ضرر مالی در نتیجه حملات هکرهای چینی و جاسوسی سایبری بود.