لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۸

رئیس ستاد ارتش آمریکا: در صورت لزوم علیه «دولت اسلامی» اقدام خواهیم کرد


ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده آمریکا
ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده آمریکا

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت هر زمان به این نتیجه برسد که پیکارجویان گروه «دولت اسلامی» در عراق تهدید مستقیمی علیه امنیت ایالات متحده هستند، به نیروهای ارتش توصیه خواهد کرد که علیه نیروهای آن گروه در سوریه دست به کار شوند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ژنرال مارتین دمپسی، که روز یکشنبه در یک هواپیمای نظامی به سمت افغانستان با خبرنگاران سخن می‌گفت، در ادامه تاکید کرد که در حال حاضر، او همچنان بر این باور است که این گروه شورشی بیشتر یک تهدید منطقه‌ای است و هیچ طرح و برنامه‌ای برای حمله به ایالات متحده یا اروپا ندارد.

گروه دولت اسلامی عراق و شام (داعش) حملات خود را اواخر خرداد ماه آغاز کرد و به سرعت بخش‌های وسیعی از غرب و شمال عراق، از جمله موصل دومین شهر بزرگ آن کشور، را به نصر خود در آورد و پس از اعلام برپایی یک خلافت خودخوانده اسلامی در اوایل تیر ماه، نام خود را به «دولت اسلامی» تغییر داد.

دولت ایالات متحده تا به حال، اقدامات نظامی محدودی را علیه این گروه افراطی مسلح در عراق پیگیری کرده است، اما با پیشروی در مناطق دیگر در امتداد مرزهای سوریه و نیز در غرب و شمال عراق، برای گسترش مناطق تحت تصرف خود، بر نگرانی‌ها از تحرکات این گروه افزوده شده است.

یکی از آخرین اقدامات گروه «دولت اسلامی» علیه ایالات متحده، انتشار ویدئوی قتل وحشیانه جیمز فولی خبرنگار آمریکایی بود که روز سه شنبه هفته گذشته (۲۸ مرداد ماه) با عنوان «پیامی به آمریکا» منتشر کرد. داعش می‌گوید او را در انتقام از حملات هوایی آمریکا در عراق کشته است و تهدید کرده است که یک شهروند آمریکایی دیگر که در گروگان خود دارد را نیز خواهد کشت.

با این حال چند روز پس از خبر کشته شدن آقای فولی، دولت ایالات متحده روز یکشنبه از آزادی پیتر تئو کورتیس، یک خبرنگار دیگر آمریکایی که حدود ۲ سال پیش توسط یک گروه مرتبط با القاعده در سوریه به گروگان گرفته شده بود، خبر داد.

مقام‌های آمریکایی در باره جزئیات ربوده شدن و همچنین نحوه آزادسازی آقای کورتیس توضیح بیشتری ارائه نکرده‌اند و مشخص نیست با وجود تهدید اخیر گروه افراطی «دولت اسلامی»، وی چگونه آزاد شده است. اما ویوا هاردیگ، یکی از بستگان خبرنگار آزاد شده در گفتگو با آسوشیتدپرس گفت او در اختیار گروه «جبهه النصره»، گروه مرتبط با القاعده و فعال در سوریه، بوده است.

به نظر می‌رسد که آزادی این خبرنگار آمریکایی با کمک و میانجی‌گری قطر صورت گرفته باشد، چرا که رسانه‌ها از «بکارگیری تلاش‌هایی سخت» دولت آن کشور برای آزادی آقای کورتیس خبر داده‌اند. قطر از حامیان اصلی مخالفان بشار اسد در سوریه و در گذشته نیز سابقه میانجی‌گری برای آزادسازی برخی از گروگان‌ها در آن کشور را داشته است.

آزادی این خبرنگار آزاد آمریکایی، که مقاله‌هایش را تحت نام «تئو پادنوس» منتشر می‌کرد، این پرسش مطرح می‌شود که قصد و نیت پیکارجویان مسلح مختلفی که در سوریه و عراق حضور دارند از این اقدامات چیست و ایالات متحده آمریکا چگونه باید با گروگان‌گیرها برخورد کند.

نمایندگان جمهوریخواه در کنگره نیز می‌خواهند باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، یک استراتژی بلندمدت برای مبارزه با گروه دولت اسلامی، چه در عراق و چه در سوریه، ارائه دهد.

با این حال بن رودز، یکی از مشاوران امنیت ملی کاخ سفید، روز جمعه، مسئولیت عمده مبارزه با داعش را برعهده شهروندان آن دو کشور دانست و گفت «ما فعالانه سرگرم بررسی راه‌های لازم برای مقابله با آن تهدید هستیم ... و مرزها هم محدودیتی برای ما نخواهند بود. بارها نشان داده‌ایم اگر تهدید تروریستی وجود داشته باشد، ما مستقیماً علیه آن اقدام خواهیم کرد.»

آسوشیتدپرس همچنین از ژنرال دمپسی نقل کرد که وی معتقد است «متحدان کلیدی آمریکا در منطقه – از جمله اردن، ترکیه و عربستان سعودی – به ایالات متحده برای سرکوب گروه دولت اسلامی خواهند پیوست.»

وی در توضیح بیشتر گفت داعش خود را در قالب چنان «مشروعیت افراطی مذهبی» قرار داده که تهدیدی برای همه آن کشورهایی که ذکر کردم شده و برای همین است که می‌گویم آنها «شرکای مشتاقی» برای همراهی با ایالات متحده برای سرکوب داعش هستند.

به گزارش آسوشیتدپرس، این نخستین باری است که رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده نسبت به همراهی کشورهای عرب منطقه در برخورد با این گروه افراطی سنی، با خوش‌بینی یاد می‌کند.

در گزارشی جداگانه، کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز روز دوشنبه گفت پیکارجویان گروه موسوم به «دولت اسلامی» حدود ۶۷۰ زندانی را در شهر موصل عراق به قتل رسانده‌اند و همچنین اقدامات بی‌رحمانه دیگری در اذیت و آزار مردم آن کشور انجام داده‌اند که نشان از افزایش جنایت علیه بشریت در آن کشور است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ناوی پیلای در بیانیه‌ای اعلام کرد که نقض حقوق بشر توسط گروه «دولت اسلامی» و دیگر گروه‌های پیکارجوی متحد آنها، از جمله کشتار بی‌رحمانه اقلیت‌های قومی و مذهبی، در مناطق تحت تصرف خود در عراق همچنان ادامه دارد.

این مقام ارشد امور حقوق بشری سازمان ملل در ادامه گفت قتل‌های هدفمند، تغییر مذهب اجباری، ربودن افراد، قاچاق و به برده گیرفتن انسان‌ها، آزار جنسی و تحریب مراکز مذهبی و فرهنگی، از جمله موارد دیگر نقض حقوق بشر توسط این گروه افراطی در عراق است.

XS
SM
MD
LG