گروهی از نمایندگان پارلمان اتحادیه اروپا در نامهای به همکاران خود در این پارلمان، خواستار آن شدهاند که به «پیمان نامه» تبادل محکومان میان بلژیک و ایران که قرار است در پارلمان بلژیک به رایگیری گذاشته شود، توجه کنند.
امضا کنندگان این نامه از همکاران خود در پارلمان بلژیک خواستهاند که توافق نامه انتقال محکومان بین بلژیک و جمهوری اسلامی ایران را رد کنند.
آنها میگویند که این پیمان راه برای آزادی اسدالله اسدی، دیپلمات جمهوری اسلامی که در دادگاه آنتورپ به اتهامات اقدامات تروریستی به ۲۰ سال زندان محکوم شده است، هموار می کند و «چراغ سبزی» به جمهوری اسلامی برای «اقدامات مجرمانه و تروریسم» در خاک اروپا است.
این نامه از طرف گروه «دوستان یک ایران آزاد در پارلمان اروپا» امضا شده که یک گروه غیررسمی است که از سازمان مجاهدین خلق حمایت کرده است.
نام حدود ۳۰ نماینده به عنوان امضا کنندگان آن در این نامه آمده است. پارلمان اتحادیه اروپا بیش از ۷۰۰ نماینده دارد.
در بین امضا کنندگان این نامه، اسامی نمایندگانی از بسیاری کشورها از جمله، اسپانیا، آلمان، ایتالیا، پرتغال، چک و اتریش دیده میشود.
پیمان مبادله زندانیان با ایران که دولت بلژیک آن را در قالب لایحهای به پارلمان ارائه کرده و قرار بود روز پنجشنبه در صحن پارلمان به رای گذاشته شود و تاکنون اعتراضهای بسیاری را برانگیخته است.
در آخرین تحول در این رابطه دریا صفایی، نماینده پارلمان بلژیک بامداد پنجشنبه به وقات محلی در توییتر نوشت: «رایگیری در مورد لایحه توافقنامه انتقال محکومین بین بلژیک و جمهوری اسلامی ایران در پارلمان بلژیک به هفته آینده موکول شد.»
پیش از این، کمیسیون روابط خارجی پارلمان بلژیک، این لایحه جنجالی را تصویب کرده بود.
وزیر دادگستری بلژیک در جریان بررسی این معاهده در کمیسیون روابط خارجی پارلمان وعده دادهبود «راههای نظارت نمایندگان پارلمان بر مبادله زندانیان با ایران را بررسی خواهد کرد.»
مخالفان این معاهده بر این باورند که هدف از آن تحویل اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی به تهران است. اسدالله اسدی سال گذشته به جرم «تلاش برای قتل با ماهیت تروریستی» به ۲۰ سال زندان محکوم شده است.
او در جریان محاکمه، به «تلاش برای بمبگذاری در نشست گروه مجاهدین خلق، از گروههای مخالف حکومت ایران» متهم و محکوم شده بود.