لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۲

تلاش ناکام «نیروهای خودسر» برای برهم زدن یک کنسرت در تالار وحدت


کنسرت گروه لیان در تالار وحدت تهران
کنسرت گروه لیان در تالار وحدت تهران

شامگاه جمعه ۲۶ خرداد افرادی که خبرگزاری‌های ایران از آنها «با هویت ناشناس» یاد کردند، با هجوم به تالار وحدت تلاش کردند با برهم زدن کنسرت گروه لیان، مانع از برگزاری کنسرت شوند. بنا به گفته محسن شریفیان سرپرست این گروه موسیقی، این اقدام با واکنش به «موقع و سریع حراست بنیاد رودکی» کنترل و عوامل «دستگیر شدند.»

محسن شریفیان نوازنده و سرپرست گروه موسیقی لیان با انتشار ویدئویی از حمله «نیروهای خودسر» با اشاره به اینکه بارها از سوی حکومت دادگاهی و فعالیتش ممنوع شده نوشت: «همان قدری که به ناعدالتی‌ها همیشه معترض بوده و هستم، و بارها دادگاهی شدم و ممنوع الکار اما امشب باز مثل ماجرای کنسرت ۱۳۹۳ بوشهر، به من ثابت شد که افرادی هستند که علیرغم تمام فشارها، جلوی بی قانونی می‌ایستند و دم‌شان گرم.»

شریفیان همچنین با اشاره به محدودیت‌ها و اتفاقاتی که قبل و یا در حین کنسرت با آن روبه‌رو می‌شود نوشت: «در طی فعالیت سی ساله از این دست اتفاقات برای آنها بسیار افتاده است، از تهدید‌های بسیار تا حمله و زد و خورد و در بهترین حالت قطع صدا و برق و خدا می‌داند هر بار با چه حال و اعصابی روی صحنه می‌روم! و با چه اضطرابی کنسرتم را تمام می‌کنم.»

مهدی سالم مدیرعامل بنیاد رودکی در پی حواشی ایجاد شده گفت: «قبل از اجرای کنسرت دیشب فردی شناخته‌شده در بر هم زدن برنامه‌های هنری برای دقایق اندکی در بیرون از تالار و خیابان شهریار (پهنه رودکی) به ایجاد هیاهو پرداخت که این امر با حضور ماموران نیروی انتظامی تحت کنترل قرار گرفت.»

به گفته این مقام مسئول فرد دستگیر شده، «سابقه طولانی در ایجاد بلوا و سیاه‌نمایی در اماکن هنری» را داشته است.

برگزاری کنسرت و مراسم هنری سا‌ل‌ها است که برای هنرمندان و هنردوستان همواره ابا چالش و مانع توسط نهادهای وابسته به حکومت ایران و «مذهبی‌های تندرو» همراه بوده است. از حذف نوازندگان زن در هنگام برگزاری کنسرت گرفته تا ممنوعیت کامل اجرای کنسرت در شهرهای مذهبی از جمله مشهد.

مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی در ماه‌های گذشته به منظور اعمال سختگیرانه ‍پوشش حجاب اجباری صدها مرکز کسب و کار، رستوران، مرکز تفریحی، باشگاه ورزشی، مجموعه گردشگری، داروخانه و حتی مطب پزشکان را تعطیل کرده‌اند.

با وجود همه این اقدامات اما خواسته زنان بر برچیده شدن قانون حجاب اجباری همچنان به قوت خود باقی مانده و هر روز شاهد انتشار تصاویر و گزارش‌هایی از مقاومت مدنی زنان ایران هستیم.

حضور پرشمار زنان بدون حجاب اجباری در تالار وزارت کشور در هنگام برگزاری کنسرت سالار عقیلی در روز جمعه ۱۹ خرداد آنهم به فاصله چند هفته پس از انتشار متن لایحه «عفاف و حجاب» موجب واکنش‌های بسیاری شد.

محمد مهدی اسماعیلی وزیر ارشاد روز شنبه بدون اشاره به آنچه که در تالار وزارت کشور اتفاق افتاد گفت: «یک جریان سیاسی در کشور به دنبال بزرگ‌نمایی برخی مشکلات که گا‌ها طبیعی و در اجرا‌ها پیش می‌آید، هست تا اقشار مختلف مردم را در این موضوع مقابل هم قرار دهند.» اسماعیلی گفت «اجازه هنجارشکنی» در فضا‌های فرهنگی و هنری کشور را نمی‌دهد.

وزیر ارشاد دولت رئیسی هم در بحبوحه اعتراضات سراسری و حمایت هنرمندان از مردم و «تحریم» جشنواره فجر گفته بود که «آغوش حکومت» به روی آنها باز است و وعده اجرای برگزاری کنسرت به خوانندگان را داد و از آنها خواست که در جشنواره‌های فجر حضور پیدا کنند. این اقدام با واکنش‌های فراوانی روبرو شد. مانی حقیقی نویسنده و بازیگر همان زمان خطاب به اسماعیلی گفت: «عزادار درگذشت عزیزانمان هستیم؛ دوستان ما در زندان‌‌های شما هستند؛ وقت نداریم برات برقصیم.»

هانا کامکار خواننده و نوازنده ایرانی نیز به تازگی در پی حذف زنان از عرصه هنر و موسیقی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «تا برطرف شدن ممنوعیت صدای زنان کشور، هرگز پای به هیچ کنسرتِ خواننده‌ مرد محور، نخواهم گذاشت و کنسرت «مسخره‌ی بانوان» را هم سالیان است تحریم کردم.»

چندی پیش، همزمان با حضور پرشمار زنان بدون حجاب اجباری در تالار وزارت کشور برای تماشای کنسرت سالار عقیلی، حزب اصلاح طلب «اتحاد ملت» خواستار «لغو قانون حجاب اجباری» شده بود.

XS
SM
MD
LG