لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۴۱

سیلاب‌های موسمی در پاکستان بیش از ۱۱۰۰ کشته بر جای گذاشته است


ویرانی‌های ناشی از سیلاب پاکستان - ۲ سپتامبر ۲۰۲۲ (۱۱ شهریور ۱۴۰۱)
ویرانی‌های ناشی از سیلاب پاکستان - ۲ سپتامبر ۲۰۲۲ (۱۱ شهریور ۱۴۰۱)

بیش از یک سوم پاکستان زیر آب فرو رفته است. سیلاب‌های ناشی از بارندگی بی‌سابقه در پاکستان تاکنون بیش از ۱۱۰۰ کشته بر جای گذاشته است.

به گفته کارشناسان، پاکستان یکی از کشورهایی است که در مقابله با تغییرات اقلیمی بسیار آسیب‌پذیر است.

یکی از سیل زدگان به صدای آمریکا گفت که نیمه شب که خواب بودند سیلاب وارد خانه‌ شد و «دیوارها شروع به لرزیدن کردند. زمین دهان باز کرد و دیوارها فرو ریختند. همه خانه‌مان از بین رفت.»

باران‌های موسمی هر تابستان به تامین آب مورد نیاز پاکستان کمک می‌کند اما باران‌های موسمی امسال، ویرانی‌های گسترده‌ای را به همراه داشته است.

از سه ماه قبل، بارندگی شدید و سیل‌های ناگهانی زندگی بیش از ۳۳ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است. هزاران هکتار از محصولات کشاورزی ویران شده است، بیش از ۷۰۰ هزار حیوان در مزارع پرورشی کشته و بیش از یک میلیون خانه یا آسیب دیده یا ویران شده است.

اردوگاه آوارگان سیل پاکستان - ۲ سپتامبر ۲۰۲۲
اردوگاه آوارگان سیل پاکستان - ۲ سپتامبر ۲۰۲۲

بسیاری از بی‌جا شدگان در امتداد جاده‌ها و در پناهگاه‌های موقت پناه گرفته‌اند.

بر اساس تصاویر ماهواره‌های آژانس فضایی اروپا سیل‌های ویرانگر پاکستان نتیجه بارش‌هایی است که ۱۰ برابر بیشتر از حد معمول بوده است.

پاکستان در اوایل سال جاری میلادی با موجی از گرما مواجه شد. افزایش رطوبت ناشی از افزایش دمای هوا باران بیشتری به همراه آورد. پاکستان همچنین دارای بیش از ۷۰۰۰ یخچال طبیعی خارج از قطب شمال است، و کارشناسان می‌گویند این توده‌های یخ به سرعت در حال ذوب شدن هستند و باعث رانش زمین و سیلاب می‌شوند.

ویرانی های ناشی از سیلاب در منطقه پنجاب پاکستان - ۳ سپتامبر ۲۰۲۲ (۱۲ شهریور ۱۴۰۱)
ویرانی های ناشی از سیلاب در منطقه پنجاب پاکستان - ۳ سپتامبر ۲۰۲۲ (۱۲ شهریور ۱۴۰۱)

شری رحمان ، وزیر تغییرات اقلیمی پاکستان گفت: «زمان آن رسیده که تولیدکنندگان بزرگ گازهای گلخانه‌ای سیاست‌های خود را بازنگری کنند. آب و هوای جهانی زودتر از حد انتظار از آستانه گرمایش جهانی عبور کرده است و ما در این نقطه اوج در موقعیت صفر هستیم.»

برخی نیز جنگل‌زدایی سریع، زیرساخت‌های نامناسب و برنامه‌ریزی ضعیف را عامل این فاجعه می‌دانند.

تدروس آدهانوم ، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی می‌گوید آسیب به زیرساخت‌های بهداشتی، کمبود کارکنان بهداشتی و محدود بودن تجهیزات بهداشتی، خدمات بهداشتی را مختل کرده و کودکان و زنان باردار و شیرده را در معرض خطر بیشتری قرار می‌دهد. او همچنین می گوید نابودی محصولات کشاورزی و احشام بر سلامت و تغذیه جوامع تاثیر می‌گذارد.


مقامات خسارات وارده در پاکستان را حداقل ۱۰ میلیارد دلار برآورد می‌کنند.

XS
SM
MD
LG