لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۰

دبیرکل سازمان ملل استقامت پناهجویان در رویارویی با ناملایمات را «الهام‌بخش» خواند


آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در پیامی به مناسبت روز جهانی پناهندگان، استقامت آنها در رویارویی با ناملایمات را «الهام‌بخش» خواند.

آقای گوترش گفت: «ما برای برقراری صلح به اراده سیاسی بسیار قوی‌تری نیاز داریم تا پناهندگان بتوانند در امنیت کامل به خانه‌های خود بازگردند.»

سازمان ملل متحد، امسال روز جهانی پناهندگان را در شرایطی گرامی می‌دارد که خصومت نسبت به آنها در دنیا افرایش یافته است.

هدف از برگزاری این روز، ادای احترام به شجاعت و حمایت از کسانی است که به دلیل جنگ، آزار و اذیت، نقض حقوق بشر، تغییرات آب و هوایی و دیگر شرایط نابسامان زندگی به زور از خانه‌های خود رانده شده‌اند.

روز جهانی پناهندگان امسال به وضعیت اسف بار دهها میلیون پناهجو، نیازها و حقوق قانونی آنها برای دریافت کمک‌‌های بین‌المللی می‌پردازد.

به مناسبت این روز، مقامات سازمان ملل متحد خواستار برداشتن گام‌هایی مشخص برای بهبود شرایط پناهندگان و جوامع میزبان آنها شده‌اند.

فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، در مراسمی در اردوگاه پناهجویان کاکوما، بزرگترین اردوگاه پناهجویان در جهان، از دولت کنیا به دلیل «معرفی سیاست‌های نوآورانه و فراگیر» در رابطه با وضعیت پناهجویان تمجید کرد.

موضوع امسال روز جهانی پناهجویان، «امید دور از خانه» است و تمرکز آن بر پیدا کردن راه‌حل‌هایی برای دادن فرصت دوباره زندگی به آنها است. بسیاری از پناهجویان از دهه‌ها پیش در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

متیو سالتمارش، مدیر بخش رسانه‌ای کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، گفت: «پناهجویان اغلب به عنوان دریافت کنندگان منفعل کمک‌های بشردوستانه تصور می‌شوند. ما می‌خواهیم از این ‌تصور فاصله بگیریم.»

آقای سالتمارش به صدای آمریکا گفت: «زمانی که به پناهندگان فرصت کار و کمک به جامعه داده شود، آنها تقریبا همیشه از این فرصت استفاده می‌کنند و افراد بسیار با انگیزه‌ای هستند.»

او افزود تا زمانی که پناهندگان در اردوگاهی در منطقه‌ای دورافتاده و بدون دسترسی به راه‌های معیشتی به دام افتاده باشند، به صورت دریافت‌کنندگان منفعل کمک‌های بشردوستانه باقی خواهند ماند. اما اگر به آنها فرصت ادغام در جامعه میزبان داده شود، قادر خواهند بود مشارکت بسیار بیشتری در جامعه داشته باشند.»

گزارش سالانه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که در پایان سال ۲۰۲۲ میلادی، بیش از ۱۰۸ میلیون تن به اجبار آواره شدند که یک رکورد محسوب می شود.

تهاجم روسیه به اوکراین هم مهمترین عامل پناهندگی در سال گذشته میلادی بوده است.

این تعداد از آن زمان تاکنون به دلیل وقوع درگیری در سودان، به بیش از ۱۱۰ میلیون آواره افزایش پیدا کرده است.

تنش میان ارتش سودان و نیروهای موسوم به پشتیبانی سریع»، بیش از نیم میلیون تن را به کشورهای همسایه رانده و ۱.۴۲ میلیون تن را در داخل سودان آواره کرده است.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گزارش داده است که ۷۶ درصد از پناهندگان جهان نه در کشورهای ثروتمند، بلکه در کشورهای با درآمد پایین و متوسط مستقر شده‌اند و از هر پنج پناهجو، یک نفر در کشورهای جنوب صحرای آفریقا سکنی گزیده است.

متیو سالتمارش می‌گوید با افزایش تعداد پناهجویان، احساسات ضد پناهندگی هم بالا گرفته است و این امر منجر به افزایش مهاجر‌ هراسی خواهد شد.

او همچنین تأکید کرد که افزایش چشمگیر تعداد پناهجویان منجر به درگرفتن رقابتی سخت برای دسترسی به منابع و تأمین بودجه برنامه‌های حمایتی از پناهجویان می‌شود و شماری از این برنامه‌ها، از جمله برای کمک به پناهجویان در آفریقا به شدت با کمبود بودجه مواجه شده‌اند.

XS
SM
MD
LG