لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۸

کنفرانس بروکسل برای حمایت از شهروندان سوری؛ آمریکا ۹۲۰ میلیون دلار دیگر کمک کرد


کشورهای سراسر جهان به میزبانی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه ۲۵ خرداد، در بروکسل، پایتخت بلژیک، جمع شدند تا به تعهد خود در مورد کمک به میلیون‌ها شهروند سوری که از گرسنگی، فقر، جنگ داخلی و زلزله‌ آسیب دیده‌اند، عمل کنند.

در این ارتباط، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور امنیت غیرنظامی، دموکراسی و حقوق بشر، از اهدای ۹۲۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه اضافی این کشور به شهروندان و پناهندگان سوری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری‌ها، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، در این کنفرانس گفت: «وقت نداریم» و خواستار «کمک ۱۱.۱ میلیارد دلاری» شد که به گفته او، بزرگترین درخواست کمک سازمان ملل متحد از جهان است.

کمک‌های مالی این کنفرانس به شهروندان سوریه و همچنین حدود ۵.۷ میلیون پناهنده سوری ساکن در کشورهای همسایه، به ویژه ترکیه، لبنان و اردن داده خواهد شد.

با این همه، برای کشورهایی که درگیر مشکلات اقتصادی و افزایش تورم هستند، حتی ثروتمندترین‌های آنها، پیدا کردن پول نقد آسان نیست.

آقای گوترش به بحران بودجه سازمان ملل متحد در مورد کمک به پناهدگان سوری اشاره کرد و افزود: «کمک‌های نقدی ما برای دو و نیم میلیون سوری در ماه آینده تمام خواهد شد.»

این بحران همچنین کشورهای همسایه را که حدود ۵.۷ میلیون پناهنده را پذیرفته‌اند و خود با بحران‌های اقتصادی دست به گریبان هستند، تحت تأثیر قرار داده است.

برخی می‌گویند فشار مالی ممکن است حمایت آنها از پناهندگان را تحت تأثیر قرار دهد.

ایمن صفدی، وزیر خارجه اردن، که میزبان حدود ۱.۳ میلیون سوری است، گفت: «کاهش بار پناهندگان، مستلزم مشارکت کشورهای کمک‌کننده و کشورهای میزبان است. اگر کشورهای کمک کننده نتوانند نقش خود را ایفا کنند، نمی‌توانند انتظار داشته باشند که کشورهای میزبان این کار را انجام دهند.»

همزمان، عذرا ضیا، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور امنیت غیرنظامی، دموکراسی و حقوق بشر، از اهدای ۹۲۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه اضافی به شهروندان و پناهنده‌های سوری خبر داد و گفت این بزرگترین کمک آمریکا در واکنش به بحران سوریه است.

این کمک اضافه، مجموع کمک‌های بشردوستانه آمریکا از آغاز بحران دوازده ساله سوریه را به حدود ۱۶.۹ میلیارد دلار می‌رساند.

خانم ضیا تأکید کرد که یک راه حل سیاسی، مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد، تنها راه پایان دادن به رنج مردم سوریه است.

کنفرانس کشورهای اهدا‌کننده در بروکسل، امسال در فضایی سیاسی برپا شد، چرا که بشار اسد با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، راه نجات سیاسی بزرگی را برای خود یافته است.

بشار اسد در عربستان مورد استقبال رهبران جهان عرب قرار گرفت
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

چند کشور همسایه سوریه به رهبری عربستان سعودی، مذاکراتی را با این کشور برای حل بحران امنیتی و اقتصادی انجام داده‌اند و امیدوارند که این اقدام بتواند به بازگرداندن شمار زیادی از پناهجویان به کشورشان کمک کند.

با این حال، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، تأکید کرد که این اتحادیه سیاست‌های خود را در قبال بشار اسد، از جمله حفظ تحریم‌ها علیه رژیم او را تغییر نخواهد داد.

کنفرانس کشورهای کمک کننده، نخستین نشست از زمان وقوع زلزله مرگ‌بار ۷.۸ ریشتری است که بخش‌هایی از سوریه را لرزاند و به عمق فاجعه در این کشور افزود.

بانک جهانی، خسارت‌های وارد شده را بیش از ۵ میلیارد دلار برآورد کرده است.

در کنفرانس سال گذشته در بروکسل، اهداکنندگان متعهد شده بودند که ۶.۷ میلیارد دلار، بسیار کمتر از درخواست ۱۰.۵ میلیارد دلاری سازمان ملل متحد، را به طور مساوی تقسیم و به شهروندان سوری و پناهندگان کمک کنند.

XS
SM
MD
LG