یک مقام ارشد صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، روز پنجشنبه ۲۹ شهریور از افزودن ریزمغذیها از جمله ویتامینها و مواد معدنی ضروری و همچنین غربالگری تغذیهای در دور دوم کارزار واکسیناسیون فلج اطفال ۶۴۰ هزار کودک در نوار غزه خبر داد.
تد چیبان، معاون مدیر اجرایی یونیسف در امور بشردوستانه گفت بررسیها درباره احتمال افزودن واکسنهای بیشتر به این کارزار، از جمله واکسیناسیون سرخک، نیز در جریان است. او افزود بیش از ۴۴ هزار کودک طی سال گذشته متولد شدهاند که واکسیناسیون اولیه خود را دریافت نکردهاند.
رئیس آژانس امداد و اقدامات سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا) پیشتر گفته بود دور اول واکسیناسیون فلج اطفال که از یازدهم شهریور آغاز شد، به هدف خود برای پوشش ۹۰ درصد از کودکان زیر ده سال رسید.
دور اول واکسیناسیون طی دو هفته در جریان «وقفههای بشردوستانه» انجام شد. این کمپین به گونهای طراحی شده بود که در دو مرحله انجام شود و هر مرحله به سه قسمت تقسیم شده بود که مناطق مرکزی، شمالی و جنوبی را پوشش دهد.
دز دوم واکسن فلج اطفال باید با فاصله چهار هفته از دز نخست تزریق شود.
نداشتن اسناد و مدارک برای کودکان، جابهجایی مداوم و دشواری در ردیابی آنها و داشتن زمان محدود از ۶ صبح تا ۳ بعدازظهر در طول وقفههای بشردوستانه، از جمله چالشهای کارزار واکسیناسیون فلج اطفال برای هزاران کودک ساکن غزه بوده است.
سازمان بهداشت جهانی ۸ شهریور اعلام کرد در پی تأیید نخستین مورد ابتلا به فلج اطفال در نوزادی در غزه پس از ۲۵ سال، جنگ بهطور موقت و به صورت منطقهای متوقف خواهد شد تا واکسیناسیون فلج اطفال برای صدها هزار کودک این منطقه امکانپذیر شود.
ارزیابی یک ناظر جهانی وضعیت گرسنگی که در خرداد منتشر شد نشان داده است تا زمانی که جنگ ادامه دارد و دسترسی به کمکهای بشردوستانه محدود است، «خطر بالای قحطی» در سراسر غزه وجود دارد.
معاون مدیر اجرایی یونیسف در امور بشردوستانه تأکید کرد همانطور که دور نخست واکسیناسیون فلج اطفال با موفقیت انجام شد، باید واکسنهای اولیه نیز به کودکان رسانده شوند و مداخلات تغذیهای و بهداشتی دیگری هم که برای نجات جان آنها ضروری است، با پیروی از همین مدل انجام شود.