سخنگوی سازمان بهداشت جهانی میگوید در صورتی که سیستم بهداشتی نوار غزه ترمیم نشود ممکن است افراد، بیشتر از بمباران، در اثر ابتلا به بیماری جانشان را از دست بدهند.
به گزارش رویترز، مقامات بهداشتی غزه که سازمان ملل متحد آنها را قابل اعتماد میداند میگویند بیش از ۱۵ هزار نفر در بمباران غزه توسط اسرائیل کشته شدهاند که حدود ۴۰ درصد آنها کودک هستند.
اسرائیل پس از حمله حماس به جنوب این کشور در پانزدهم مهرماه متعهد شد که حماس، گروه شبه نظامی حاکم بر غزه را نابود کند.
مارگارت هریس، از سازمان بهداشت جهانی در یک جلسه توجیهی در سازمان ملل در ژنو گفت: «در نهایت، اگر نتوانیم سیستم بهداشتی غزه را جمع و جور کنیم، شاهد این خواهیم بود که بیشتر از مرگهای ناشی از بمباران، شاهد مرگ ناشی از ابتلا به بیماری باشیم.»
او همچنین از افزایش شیوع بیماریهای عفونی به ویژه اسهال خبر داد.
خانم هریس با استناد به گزارش سازمان ملل متحد در مورد وضعیت زندگی ساکنان آواره در شمال غزه گفت: «دارو، واکسیناسیون، دسترسی به غذا، آب سالم و امکانات بهداشتی وجود ندارد. ما شاهد تعداد بسیار بالایی از موارد ابتلا به اسهال میان نوزادان بودهایم.»
او همچنین فروپاشی بیمارستان شفا در شمال غزه را یک «تراژدی» خواند و از بازداشت برخی از کادر پزشکی آن توسط نیروهای اسرائیلی در جریان تخلیه آن ابراز نگرانی کرد.
نیروهای ارتش اسرائیل، روز پنجشنبه دوم آذر، محمد ابوسلمیه، رئیس بیمارستان شفا، و تعدادی از پزشکان این بیمارستان را در غزه دستگیر کردند.
این بازداشتها پس از آن انجام شد که ارتش اسرائیل فیلم هایی را منتشر کرد که در آنها دو گروگان حماس در این مرکز درمانی دیده می شدند.
ارتش اسرائیل روز دوشنبه، ششم آذر ویدیویی از اعترافات چند نفر از اعضای حماس را منتشر کرد که در سخنانشان، انتقال گروگانها از طریق بیمارستان شفا را نیز تایید میکنند.
این اعضای حماس انتقال شماری از گروگانها به غزه با استفاده از آمبولانس را تایید کرده و اعتراف کردند که با همکاری نیروهای «قسام» آنها را از طریق بیمارستان شفا و تونلهای زیرزمینی به مناطق دیگری انتقال دادهاند.
پیش از این، حماس هرگونه استفاده از بیمارستان از جمله وجود تونل در زیر این مرکز درمانی را تکذیب کرده و رئیس بیمارستان شفا نیز چنین موضعی را بارها تکرار کرده بود.
همزمان، جیمز الدر، سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به خبرنگاران گفت که بیمارستانهای غزه مملو از کودکانی شده است که جراحات جنگی دارند و مبتلا به گاستروانتریت (التهاب معده رودهای) ناشی از نوشیدن آب آلوده شدهاند.
او گفت والدین بسیاری را دیده است که دقیقا میدانند فرزندانشان به چه چیزی نیاز دارند. آنها به آب سالم دسترسی ندارند و این دست آنها را بسته است.
او همچنین گفت کودکی را دیده است که بخشی از پایش را از دست داده بود و به دلیل کمبود کادر پزشکی، چند ساعت بدون اینکه تحت درمان قرار گیرد روی زمین بیمارستان خوابیده بود.
پیشتر، رئیس صندوق کودکان سازمان ملل متحد، غزه را «خطرناکترین مکان جهان برای کودکان» خوانده بود.
کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف گفته بود که بدون پایان جنگ و دسترسی کامل به کمکهای بشردوستانه، هزینهها به صورت تصاعدی افزایش خواهد یافت.
آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن گروه شبهنظامی حماس را که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی کردهاند.