لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۰

گزارشگران سازمان ملل: حماس باید برای خشونت و تجاوز جنسی در حمله به اسرائیل پاسخگو باشد


دو گزارشگر ویژه حقوق سازمان ملل متحد، خواستار پاسخگویی حماس به دلیل انجام شماری از جنایات نسبت داده شده به این گروه شبه‌نظامی، از جمله شکنجه و تجاوز جنسی، در جریان حمله روز ۱۵ مهر به اسرائیل شدند.

شبه نظامیان این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی در این حمله دست‌کم ۱۲۰۰ را که اکثر آنها غیر نظامی بودند، به قتل رساندند.

آلیس جیل ادواردز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد شکنجه، و موریس تیدبال بینز، گزارشگر ویژه در امور قتل‌های فراقانونی، از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل منصوب شده‌اند ولی از جانب سازمان ملل اظهارنظر نمی‌کنند.

آنها گفتند: تعداد فزاینده‌ای از شواهد، انجام اعمال نگران‌کننده‌ای چون شکنجه جنسی، تجاوزهای گروهی، مثله کردن و شلیک گلوله به ناحیه تناسلی را نشان می‌دهد.

این دو گزارشگر «این‌گونه اقدامات را «نقض فاحش قوانین بین‌المللی» دانستند که به تاکید آنها، به «جنایات جنگی تبدیل می‌شود.»

در این بیانیه آمده است که این اقدامات «با توجه به تعداد قربانیان و برنامه‌ریزی گسترده برای انجام حملات، ممکن است به عنوان جنایات علیه بشریت نیز شناخته شوند.»

آنها با اشاره به وجود شواهدی از زنده سوزاندن افراد و همچنین اجساد مثله شده افزودند: «هر قربانی بدون در نظر گرفتن قومیت، مذهب یا جنسیت، شایسته به رسمیت شناخته شدن است و نقش ما این است که صدای آنها باشیم.»

پیش از این، مقام‌های اسرائیلی، حماس را به انجام این‌گونه اقدامات متهم کرده بودند و بازرسان پلیس این کشور هم در حال جمع آوری شواهدی از موارد خشونت جنسی هستند. با این همه، گروه حماس این اقدامات را تکذیب کرده است.

لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، در واکنش به اظهارات دو گزارشگر ویژه این سازمان، در شبکه‌های اجتماعی خواستار آن شد که اقدامات حماس در انجام خشونت‌های هولناک جنسی باید فورا و به صراحت محکوم شود.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که اسرائیل از سازمان ملل متحد به دلیل انجام نشدن رسیدگی کافی به چنین اقدامات خشونت‌آمیزی که در جریان حمله حماس رخ داد، انتقاد کرده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در ماه دسامبر سال گذشته میلادی در‌گفتگو با شبکه خبری «سی‌ان‌ان»، ضمن محکوم کردن خشونت جنسی توسط اعضای حماس، کسانی را که این اقدامات حماس را به شدت محکوم نکرده‌اند یا در محکومیت آن کند بوده‌اند، مورد انتقاد شدید قرار داد.

اسرائیل می‌گوید همچنان بیش از ۱۳۰ گروگان از حدود ۲۵۰ تن که در جریان حمله حماس به آن کشور به گروگان گرفته بودند در دست حماس هستند. در این مدت هم دست‌کم ۲۴ گروگان کشته شده‌اند.

وزارت بهداشت غزه می‌گوید اسرائیل پس از روز ۱۵ مهر با بمباران نوار غزه و حملات زمینی خود، بیش از ۲۳ هزار تن را بیشتر آنها زن و کودک هستند، به قتا رسانده است.

این در شرایطی است که اسرائیل بارها این گروه شبه نظامی را به استفاده از غیر نظامیان به عننوان سپر انسانی متهم کرده و گفته است که حماس از ساختمان‌های غیر نظامی مانند مدارس و بیمارستان‌ها نیز برای عملیان نظامی استفاده می‌کند.

XS
SM
MD
LG