لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۸

روایت گروگان آزاد شده اسرائيلی از غزه: همه خوش‌شانس نبودند


چن آلموگ گلدشتاین که با سه فرزندش از اسارت حماس در غزه آزاد شد. در حمله روز ۱۵ مهر حماس و جهاد اسلامی به اسرائیل، همسر و دختر بزرگش کشته شدند.
چن آلموگ گلدشتاین که با سه فرزندش از اسارت حماس در غزه آزاد شد. در حمله روز ۱۵ مهر حماس و جهاد اسلامی به اسرائیل، همسر و دختر بزرگش کشته شدند.

چن آلموگ گلدشتاین طی ۵۱ روزی که همراه با سه فرزندش در غزه گروگان حماس بودند، مجبور بود مانع جاری شدن اشک‌هایش به خاطر کشته شدن شوهر و دخترش در حمله شبه نظامیان حماس در روز ۱۵ مهر به خانه در اسرائیل شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، او گفت: «در عرض هفت دقیقه در غزه بودیم. نگاه‌های فرزندانم را به خاطر می آورم. شوک و اندوه بزرگی در وجودم بود که نمی‌توانستم آن را نشان دهم زیرا در تلاش برای زنده ماندن بودم.»

خانم آلموگ گلدشتاین، مددکار اجتماعی ۴۹ ساله، مجبور شد غم و اندوه خود را برای کشته شدن همسرش را سرکوب کند. شوهر او زمانی که شبه نظامیان حماس وارد پناهگاه خانه شان شدند، به ضرب گلوله آنان به سینه اش کشته شد و دختر بزرگ آنها یام، ۲۰ ساله، دقایقی بعد کشته شد.

او گفت که او و سه فرزند دیگرش، اولین و آخرین شب‌های خود در غزه را در یک تونل زیرزمینی گذراندند. آنها در اواخر ماه نوامبر در مبادله زندانیان فلسطینی با گروگان‌های اسرائيلی آزاد شدند. آنها تا زمان آزادی چندین بار از خانه‌‌ای به خانه‌ای منتقل شدند.

چن آلموگ گلدشتاین اضافه کرد که گاهی اوقات غذا و آب محدود بود، شرایط بهداشتی سخت بود، آب لوله‌کشی در توالت نبود و فقط یک بار امکان تعویض لباس داشتند.

وی گفت که پنجره‌ها همیشه به شدت با پرده پوشیده بود. وقتی هوا تاریک می‌شد، خانه‌هایی که در آن نگهداری می‌شدند یا با شمع روشن می‌شدند یا به کل تاریک می‌شدند.

این گروگان آزاد شده، به ترس دائمی خود و فرزندان شان اشاره کرد که حتی به رغم اطمینان خاطر شبه نظامیان به آنها که به او، دختر ۱۷ ساله‌اش و پسران ۱۱ و ۹ ساله‌اش آسیبی نخواهد رسید، وجود داشت.

او گفت که دیگر گروگان‌ها خوش‌شانس نبودند و برای مثال، شبه نظامیان برخی از گروگان‌ها را مورد ضرب و شتم قرار دادند، به دستان برخی برای چند ساعت دستبند زدند.

خانم آلموگ گلدشتاین افزود: «نه فقط مردان، بلکه زنان را نیز مورد ضرب و جرح قرار دادند و ما از آزار جنسی شنیدیم، برخی دست اول و برخی دخترانی بودند که آنها را دیدیم و شاهد آن موارد بوده‌‌اند یا در مورد آن شنیده‌ بودند، آسیب‌هایی [نیز] با اسلحه وارد شد.»

پیش از این، حماس اتهامات آزارجنسی را رد کرده است.

مقامات اسرائیلی می‌گویند از ۱۲۹ گروگانی که اکنون در غزه بدون دسترسی به صلیب سرخ در اسارت هستند، ۱۹ تن زن هستند.

خانم آلموگ گلدشتاین در بخش دیگری از سخنانش گفت: نگران زنانی است که درغزه مانده‌اند و به گفته او، برخی از آنها به شدت مجروح شده اند.

او اضافه کرد: «آنها گفتند که می‌توانند با صدمات جسمی کنار بیایند اما نمی‌دانند چگونه می‌توانند با آسیب‌های جنسی برخورد کنند.»

از زمانی که شبه نظامیان حماس در حملات روز ۱۵ مهر به اسرائیل، ۱۲۰۰ تن را کشتند و ۲۴۰ گروگان را به گروگان گرفتند، ارتش اسرائیل حمله به غزه را با هدف نابودی حماس آغاز کرد.

حماس مدعی است در پی آغاز حملات اسرائیل به نوار غزه، بیش از ٢١ هزار فلسطینی کشته شده‌اند اما در آمارهای خود، اشاره‌ای به تعداد شبه نظامیان کشته‌شده نمی‌کند. بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به صورت مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده از سوی حماس را تایید کند.

اسرائیل بارها حماس را متهم کرده است که از غیر نظامیان و مراکز عمومی مانند بیمارستان ها و مدارس به عنوان سپر انسانی استفاده می کند. گروه حماس این موضوع را رد کرده است.

آمریکا، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها گروه حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.

XS
SM
MD
LG