بریتانیا روز دوشنبه اعلام کرد تحریمها علیه جمهوری اسلامی را افزایش داده است. این تحریمها از مسوولان قضایی که «از مجازات اعدام برای اهداف سیاسی استفاده میکنند» تا «اراذل و اوباشی که معترضان را در خیابانها کتک میزنند» دربر میگیرد.
دولت بریتانیا در بیانیهای گفت سازمان بسیج، معاون دادستان کل کشور احمد فاضلیان، فرمانده نیروی زمینی ارتش کیومرث حیدری، جانشین فرمانده کل سپاه در قرارگاه ثارالله تهران حسین نجات، قاسم رضایی جانشین فرمانده نیروی انتظامی، معاون عملیات سازمان بسیج سالار آبنوش، و بنیاد تعاون بسیج را تحریم کرده است.
دولت بریتانیا در بیانیه خود درباره حسین نجات و قرارگاه ثارالله که تحت امر او است نوشت این نهاد مسئول امنیت تهران است و «ما شاهد برخی از وحشیانهترین خشونتها علیه مردم ایران بودهایم.»
بیانیه دولت بریتانیا در توضیح تحریم فرمانده نیروی زمینی ارتش نیز میگوید: «کیومرث حیدری به طور آشکار به دخالت خود و نیروهایش در واکنش خشونت آمیز به اعتراضاتی...که منجر به کشته شدن دست کم صدها معترض شد اعتراف کرده است و همچنان دستور سرکوب اعتراضات را امروز ادامه می دهد.»
این بیانیه در مورد سازمان بسیج میگوید «رهبران رژیم» از این نیرو که زیرمجموعه سپاه است برای بسیج نیروها و سرکوب وحشیانه در خیابانهای ایران استفاده میکنند.
دولت بریتانیا در مورد تحریم سالار آبنوش گفت او به طور علنی نقش خود در «فرماندهی و کنترل» نیروهای بسیج را بیان کرده است و روشهای سرکوبگرانه نیروهای بسیج را امروز رهبری میکند.
در این بیانیه فاضلیان، معاون دادستان کل جمهوری اسلامی ایران نیز مسئول یک سیستم قضایی که «مشخصه آن محاکمههای ناعادلانه و مجازاتهای شدید، از جمله استفاده از مجازات اعدام برای اهداف سیاسی است» توصیف شده است. این بیانیه با اشاره به اعدام اخیر علیرضا اکبری، شهروند بریتانیایی در ایران، نوشت او «به طرز فجیعی قربانی این نظام (قضائی) وحشیانه شد.»
بریتانیا هفته گذشته نیز دادستان کل کشور، محمد جعفر منتظری را تحریم کرد.
وزیر امورخارجه بریتانیا، جیمز کلورلی، گفت کسانی که روز دوشنبه تحریم شدند «از شخصیتهای قضایی که از مجازات اعدام برای اهداف سیاسی استفاده میکنند گرفته تا اراذل و اوباشی هستند که معترضان را در خیابانها کتک میزنند.» او گفت آنها «در مرکز سرکوب وحشیانه رژیم علیه مردم ایران قرار دارند.»
آقای کلورلی همچنین گفت که بریتانیا و شرکای آن از طریق این تحریمها پیام روشنی ارسال کردهاند که «هیچ مخفیگاهی برای مجرمان بدترین نقض حقوق بشر وجود نخواهد داشت.»
بریتانیا در واکنش به آن دسته از موارد نقض حقوق بشر در ایران که از زمان مرگ مهسا امینی به این سو صورت گرفته است ۵۰ تحریم جدید را اعمال کرده است.
این تحریمها شامل مسدود کردن داراییها و ممنوعیت سفر به بریتانیا برای افراد تحریم شده میشود و به گفته لندن علامت گستردهتری درباره تعهدات بریتانیا میفرستند که محکوم کردن اقدامات ضدبشری را با اقدامات عملی پشتیبانی میکند.