والاستریت ژورنال در مقالهای به نقل از منابع آگاه نوشت:« دولت بایدن در نظر دارد نهادها و سازمانهای وابسته به جمهوری اسلامی را که مشوق ترور سلمان رشدی بودند تحریم کند. این تحریم ها شامل محدود کردن دسترسی این نهادها به سیستم مالی جهانی خواهد بود.»
مقامات آمریکایی میگویند که عناصر رژیم ایران به دلیل حمایت از فتوای سال ۱۹۸۹ آیت الله خمینی، برای قتل آقای رشدی، مسئول هستند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، ضمن مقصر خواندن ایران در آن زمان گفت: «موسسات دولتی ایران برای نسلها به خشونت علیه رشدی دامن زدهاند و رسانههای وابسته به دولت اخیراً از این اقدام به قتل او تمجید کردهاند.»
دولت ایران دست داشتن در این حمله را رد کرد و در عوض آقای رشدی را مقصر دانست.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، پس از این حمله گفت که آقای رشدی با نوشتن «آیات شیطانی» «خود را در معرض خشم مردم قرار داده است.
سلمان رشدی نویسنده کتاب «آیات شیطانی» روز جمعه بیست و یکم مرداد در نیویورک از سوی مرد بیست و چهار سالهای به نام هادی مطر مورد حمله با چاقو قرار گرفت.
آیتالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، در واپسین ماههای حیات خود در بهمن ۱۳۶۷ با صدور فتوایی خواستار مرگ رشدی به دلیل نگارش این کتاب شد.
جمهوری اسلامی ایران برای هر کسی که رشدی را بکشد، بیش از ۳ میلیون دلار پاداش تعیین کرده است. در شهریور ۱۳۹۱ «بنیاد ۱۵ خرداد» که یک بنیاد مذهبی نیمه رسمی در ایران است، جایزه قتل سلمان رشدی را ۵۰۰ هزار دلار افزایش داد.
با وجود تلاشهای دولت بایدن برای احیای توافق هستهای ۲۰۱۵، روابط ایالات متحده با ایران همچنان رو به تیرگی است. دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸، ایالات متحده را از توافق هسته ای با ایران خارج کرد.
اکنون پس از تقریبا هجده ماه مذاکره، مقامات غربی می گویند که پس از مطرح شدن خواسته های ایران در آخرین لحظات، برگشتن به توافق پیشین دور از دسترس است.