لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۶

ممنوعیت ورود نفت‌کش‌های تحت تحریم آمریکا به بنادر استان شاندونگ چین


 یک نفت‌کش‌ در بندر چینگدائو، استان شاندونگ، چین
یک نفت‌کش‌ در بندر چینگدائو، استان شاندونگ، چین

خبرگزاری «رویترز» روز سه‌شنبه ۱۸ دی به نقل از «منابع تجاری آگاه» گزارش داد که گروه بندری «شاندونگ» نفت‌کش‌های تحت تحریم آمریکا را از تردد در بنادر این استان شرقی چین منع کرده است.

داده‌های ردیابی کشتی‌های «کپلر» نشان می‌دهد که بنادر این استان سال گذشته میلادی روزانه حدود ۱.۷۴ میلیون بشکه نفت از ایران، روسیه و ونزوئلا، وارد کردند که حدود ۱۷ درصد از واردات نفت چین را تشکیل می‌دهد.

به گفته این‌ منابع تجاری، اگر این ممنوعیت اجرا شود، هزینه‌های حمل‌ونقل برای پالایشگاه‌های مستقل در شاندونگ، یعنی خریداران اصلی نفت خام تحریم شده با تخفیف از این سه کشور، افزایش می‌یابد.

واشنگتن در ماه گذشته میلادی تحریم‌های بیشتری علیه شرکت‌ها و ناوگان سایه‌ای که نفت ایران را معامله می‌کنند، اعلام اعمال کرد.

انتظار می‌رود دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، مانند دوره نخست ریاست‌جمهوری خود تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران را تشدید کند.

به گفته این‌ منابع تجاری، این ممنوعیت می‌تواند واردات نفت چین، بزرگترین کشور واردکننده نفت جهان را کاهش دهد.

اعلامیه گروه بندری شاندونگ که روز دوشنبه ۱۷ دی صادر شد و منابع رویترز دریافت آن را تأیید کردند، بنادر این استان را از پهلوگیری، تخلیه، یا ارائه خدمات به کشتی‌های موجود در فهرست دفتر کنترل دارایی‌های خارجی که توسط وزارت خزانه‌داری ایالات متحده ارائه می‌شود، منع می‌کند.

گروه بندری شاندونگ بر بنادر اصلی سواحل شرقی چین از جمله چینگدائو، ریژائو، و یانتای، نظارت دارد که مراکزاصلی واردات نفت تحریم‌شده از ایران، روسیه، و ونزوئلا، هستند.

این گروه در بیانیه دیگری که روز سه‌شنبه منتشر شد، گفت که انتظار دارد این ممنوعیت تأثیر محدودی بر پالایشگاه‌های مستقل داشته باشد زیرا بیشتر نفت تحریم‌شده از طریق نفت‌کش‌های غیرتحریمی حمل می‌شود.

با این حال، رویترز به نقل از منابع تجاری اشاره کرد: تغییر در استفاده از کشتی‌های غیرتحریمی می‌تواند هزینه‌های پالایشگاه‌های شاندونگ را افزایش دهد که با چالش‌های بسیاری مواجه هستند.

بهای نفت خام ایران که به چین فروخته می‌شود، در ماه گذشته میلادی به بالاترین میزان در سال‌های اخیر رسید، زیرا تحریم‌های جدید ایالات متحده باعث افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و لجستیک شده است.

XS
SM
MD
LG