وزارت دفاع روسيه روز چهارشنبه اعلام کرد اسنادی در دست دارد که ثابت میکند، رجب طيب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و خانوادهاش در قاچاق نفت از مناطق تحت کنترل داعش در عراق و سوريه دست دارند.
اتهامهای روسیه علیه مقامهای ترکیه پس از سرنگونی هواپيمای روسی توسط جنگندههای ترک به صورت يک جنگ لفظی آغاز شد؛ رويدادی که به اصطکاکی جدی ميان دو کشور تبديل شده است.
این جنگنده روسی که در حال عملیات در شمال سوریه بود، با اعلام نقض حریم هوایی ترکیه توسط جنگنده های این کشور هدف قرار گرفت و سرنگون شد. در پی این حادثه روابط دو کشور به تیرگی گرائید و موجب طرح اتهامات صریحی از سوی مقامات روسیه علیه رئیس جمهوری ترکیه شد.
مقامهای وزارت دفاع روسيه روز چهارشنبه دوم نوامبر در يک نشست خبری با ارائه تصاوير ماهوارهای ردیفی از کاميونهای نفتکش را نشان دادند و مدعی شدند که این کامیونها در حال انتقال نفت از تاسيسات نفتی مناطق تحت کنترل داعش در عراق و سوريه به داخل ترکيه هستند.
مقام های روسی بدون ذکر جزئيات بيشتر يا مشخص کردن اسناد خود گفتند که اين تنها بخشی از اسنادی است که نشان میدهد رئيس جمهوری ترکيه در قاچاق نفت عراق و سوريه با داعش همکاری دارد.
آناتولی آنتونوف، قائم مقام وزارت دفاع روسيه گفت: "ترکيه مصرف کننده اصلی نفتی است که از صاحبان قانونی و مشروع آن در عراق و سوريه به سرقت میرود. بر اساس اطلاعاتی که به دست ما رسيده، رهبری ارشد ترکيه، آقای اردوغان و خانوادهاش در اين تخلف مالی دخالت دارند.
آناتولی آنتونوف، قائم مقام وزارت دفاع روسيه در طرح اين اتهام گفت که شايد دارد خيلی صريح در این باره سخن میگويد اما به گفته او "هیچ کس مگر خود شريک جرم نمی تواند به مال دزدی اطمينان کند. در غرب هيچ کشوری تا حال نپرسيده که چطور پسر رئيس جمهوری ترکيه در رأس يکی از بزرگترين شرکتهای توليد نفت و گاز قرار دارد، چه کسب و کار خانوادگی درخشانی!"
وزارت دفاع روسيه میگويد که در دوربينهای امنيتی آنها فيلمهايی وجود دارد که نشان میدهد صف طويلی از تانکر در ميادين نفتی تحت کنترل داعش در عراق و سوريه در حال بار زدن هستند و وزارت دفاع روسیه این سوال را مطرح کرده که چرا حتی ائتلاف بين المللی به رهبری آمريکا هم آنها را مورد حملههای هوايی قرار نمیدهد؟
وزارت دفاع روسيه همچنين ادعا کرده که همين شبکۀ قاچاق نفت به ترکيه، بار اسلحه، جنگ افزار و امکانات آموزش نظامی برای داعش و ساير تشکلهای افراطی به ترکیه میبرد.
بنا بر این ادعا، بخشی از نفتهای قاچاقی وارد بازارهای داخلی ترکيه میشود و بقيه از طريق بنادر ترکيه، از جمله اسکندرون و درتيول در دريای مديترانه به خارج صادر میشود.
سخنان این مقام روسی در حالی منتشر شده که پیشتر رئیس جمهوری ترکیه گفته بود در صورت اثبات دست داشتن او یا خانواده اش در قاچاق نفت داعش، از سمت خود استعفا خواهد داد.