لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۸

ترکیه دسترسی شهروندان این کشور به صدای آمریکا و دویچه‌وله را ممنوع کرد


نمایی از ساختمان مرکزی صدای آمریکا در شهر واشنگتن.
نمایی از ساختمان مرکزی صدای آمریکا در شهر واشنگتن.

دولت ترکیه دسترسی به دو رسانه بین المللی صدای آمریکا و دویچه وله را در این کشور ممنوع کرده است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «اداره عالی رادیو و تلویزیون ترکیه» این تصمیم را گرفته است.

این نهاد دولتی ترکیه می‌گوید رسانه‌های خارجی که در فضای آنلاین ترکیه محتوا تولید و پخش می‌کنند باید از دولت مجوز بگیرند. صدای آمریکا و دویچه‌وله پیشتر گفته بودند چنین درخواستی از دولت ترکیه نخواهند کرد. پنجشنبه شب، در آنکارا یک دادگاه به این ممنوعیت رای داد.

اقدام ترکیه برای ممنوعیت صدای آمریکا و دویچه‌وله، واکنش منفی و اعتراض به سانسور را در پی داشته است.

(به‌روزرسانی‌شده) رئیس موقت «سازمان رسانه های جهانی ایالات متحده» که نهاد ناظر بر صدای آمریکا است، در واکنش به اقدام ترکیه روز جمعه گفت که این اقدام در مسیر هموارکردن راه سانسور اینترنت است. مخاطبان در ترکیه حق دارند که به خبرهای معتبر و حقیقت‌سنجی شده درباره جهان و خودشان دسترسی داشته‌باشند. با وجود اقدام ترکیه سازمان رسانه های جهانی ایالات متحده از تلاش برای حمایت از چرخش آزاد اطلاعات برای مردم ترکیه و سایر کشورهای جهان دست‌ نخواهد کشید.

همچنین رئيس موقت صدای آمریکا ضمن اعلام مخالفت با اقدام ترکیه گفت که این اقدام تلاشی برای سانسور پوشش خبری است و صدای آمریکا با استفاده از ابزارهای رفع فیلتر، به اطلاع‌رسانی به مردم ترکیه ادامه خواهد داد.

دویچه‌وله گفته به این دلیل درخواست مجوز از دولت ترکیه نمی‌کند چون این اقدام «می‌تواند به دولت ترکیه اجازه دهد که محتوای این رسانه را سانسور کند.»

پیشتر یک استاد دانشگاه بیلگی استانبول به صدای آمریکا گفته بود اقدام دولت ترکیه برای دسترسی کامل به سایت‌های خارجی «به معنای سانسور است.»

یک سخنگوی صدای آمریکا شش ماه پیش که ترکیه این قانون را اعلام کرد، گفته بود تلاش هر دولتی برای ساکت کردن رسانه‌ها تخلف از اصل آزادی بیان است.

XS
SM
MD
LG