بخش انگلیسی صدای آمریکا - یکی از کمیتههای مهم سنای ایالات متحده روز سهشنبه بررسی صلاحیت گزینه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، برای ریاست «سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده» را آغاز کرد.
آماندا بنت، رئیس پیشین صدای آمریکا، در این جلسه با پرسشهای چالشی درباره پخش برنامههای بینالمللی ایالات متحده از طریق فناوری، تهدید روزنامهنگاران، و سرکوب مطبوعات در جهان مواجه شد.
او که نامزد کاخ سفید برای ریاست «سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده» است، بر فعالیت شش نهاد با بودجه سالانه بیش از ۸۴۰ میلیون دلار نظارت خواهد داشت. صدای آمریکا یکی از نهادهای زیرمجموعه «سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده» است.
آماندا بنت در بخشی از سخنان خود در جلسه این کمیته سنا گفت: «ما در مقطع حساسی در تاریخ هستیم. روزنامهنگاری و دیپلماسی عمومی به طرز بیسابقهای توسط رژیمهای خودکامه هدف قرار گرفتهاند؛ [رژیمهایی که] از موضوعات ساختگی و اطلاعات نادرست استفاده میکنند تا کسانی را که به دنبال پوشش معتبر، مبتنی بر واقعیت، و بیطرفانه از دنیای اطراف خود هستند، تضعیف کنند. روزنامهنگاری زندگی من بوده است.»
خانم بنت، که از برندگان جایزه پولیتزر است، علاوه بر ریاست صدای آمریکا چندین دهه سابقه فعالیت بهعنوان روزنامهنگار، سردبیر، و مدیر را در کارنامه خود دارد، و در صورت تأیید صلاحیت، دومین مدیر اجرایی «سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده» خواهد بود.
مایکل پک، فیلمساز محافظهکار، نخستین مدیر این سازمان بود که از طرف دونالد ترامپ معرفی شد و سنا، پس از طی فرایندی طولانی، صلاحیت او را تأیید کرد.
مایکل پک در سال ۲۰۲۱، پس از یک دوره مناقشه برانگیز که با نگرانیهایی درباره استقلال سازمان تحت رهبری او همراه بود، به درخواست دولت بایدن استعفا داد.
برایان شتز، سناتور دموکرات ایالت هاوایی، در جلسه کمیته سنا از آماندا بنت پرسید: «چگونه میخواهیم شهرت سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده را حفظ کنیم، و این حس را بین مردم دو جناح و سراسر جهان زنده کنیم که شما از کسی دستور نمیگیرید و فقط به ارائه اطلاعات منصفانه و دقیق، و انتشار حقایق در سراسر جهان میپردازید؟»
آماندا بنت در پاسخ گفت: «در حدود پنجاه سال کار حرفهای خود در روزنامهنگاری، تلاش کردهام اطمینان حاصل کنم که از اصول بیطرفی، غیرحزبی، و از گزارشگری و روزنامهنگاری بیغرضانه حمایت کنم و قصد دارم به این اصول پایبند بمانم. این اصولی است که سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده میخواهد با قلب و روح خود حفظ کند. در صدای آمریکا جایی برای حزبگرایی وجود ندارد.»
اما منتقدان خانم بنت مدعی هستند که در دوران ریاست او بر صدای آمریکا، روحیه کارمندان افت کرد، و نحوه پوشش این رسانه درباره مدیریت چین در زمینه همهگیری ویروس کرونا «ملایم» بوده است.
آماندا بنت در جلسه کمیته سنا از سابقه گزارشگری خود درمورد رژیمهای اقتدارگرا دفاع کرد و به اظهارات سناتورهای جمهوریخواهی که «سازمان جهانی رسانههای ایالات متحده» را به مبارزه با تبلیغات این رژیمها در جهان تشویق کردند، گوش فرا داد.
جان باروزو، سناتور جمهوریخواه ایالت وایومینگ، در این جلسه گفت: «در زمانی که آزادی مطبوعات و دموکراسی در حال کاهش است، خبررسانی بینالمللی ایالات متحده نقش بسیار مهمی دارد. با بسته شدن اخبار و اعمال سانسور علیه مردم توسط حکومتهای مستبد، این سازمان میتواند اطلاعات موثق، به موقع و دقیقی ارائه کند. نیاز به ایجاد تعادل و عینیت برای جامعه بینالمللی وجود دارد، این امر به ویژه در مناطقی از جهان که اطلاعات نادرست، تبلیغات، و ایدئولوژی تروریستی بر اخبار غالب است، مصداق دارد.»
انتظار میرود که نامزدی آماندا بنت در هفتههای آینده در این کمیته که در کنترل دموکراتها قرار دارد، تأیید شود، و پس از آن ریاست او بر «سازمان رسانههای جهانی ایالات متحده» در مجلس سنا به رأی گذاشته میشود.