دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز شنبه از اردن، مصر و دیگر کشورهای عرب خواست شمار بیشتری از پناهجویان فلسطینی غزه را بپذیرند.
رئیس جمهوری آمریکا گفت در تماس تلفنی روز شنبه خود با ملک عبدالله، پادشاه اردن، از او به خاطر پذیرش پناهجویان فلسطینی قدردانی کرده و خواستار پذیرش شمار بیشتری از آنها شده زیرا به گفته او غزه یک «خرابه واقعی» است.
ترامپ افزود روز یکشنبه با همتای مصری خود عبدالفتاح سیسی نیز گفتوگو خواهد کرد.
به گفته او، جابجاشدن حدود یک و نیم میلیون غزهای به فرایند «تمیز کردن» و بازسازی غزه کمک خواهد کرد.
رئیس جمهوری آمریکا افزود این جابجایی ممکن است «موقت یا طولانیمدت» باشد.
دونالد ترامپ با اشاره به تخریب گسترده در غزه و وضعیت دشوار ساکنان آن گفت ترجیح میدهد با مشارکت دولتهای عرب برای آنها مسکن در «مکان دیگری» ساخته شود تا بتوانند در سایه صلح زندگی متفاوتی داشته باشند.
رئیس جمهوری آمریکا در بخش دیگری از مصاحبه ۲۰ دقیقهای خود با خبرنگاران گفت آمریکا فروش و تحویل بمبهای ٢ هزار پوندی به اسرائیل را از سر میگیرد.
جو بایدن، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده، از بهار سال جاری تحویل این بمبها به اسرائیل را به دلیل تلفات غیرنظامی در جنگ علیه ستیزهجویان فلسطینی متوقف کرده بود.
اما دونالد ترامپ با اشاره به اینکه اسرائیل این بمبها را خریداری کرده گفت از روز شنبه تحویل آنها به اسرائیل از سر گرفته میشود.
اظهارات روز شنبه ترامپ به دنبال آزادی چهار گروگان زن غیرنظامی اسرائیلی و آزادی حدود ۳۰۰ زندانی فلسطینی از زندانهای اسرائیل مطرح میشود.
در مرحله نخست آتشبس شش هفتهای آتشبس، اسرائیل موافقت کرده است تا به ازای هر سرباز زن آزاد شده، ۵۰ زندانی فلسطینی را آزاد کند.
توافق چندمرحلهای آتشبس که پس از ماهها مذاکرات با میانجیگری قطر و مصر و با حمایت ایالات متحده انجام شد، برای نخستینبار از آذر ۱۴۰۲ و پس از آتشبسی که تنها یک هفته طول کشید، جنگ را متوقف کرده است.
در مرحله نخست، حماس با آزادی ۳۳ گروگان در ازای صدها فلسطینی که در زندانهای اسرائیل حبس هستند، موافقت کرده است.
در مرحله بعد، دو طرف درباره تبادل گروگانهای باقیمانده و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه مذاکره خواهند کرد.
آزادی مرحلهای گروگانها با اعتراض و نگرانی برخی از اسرائیلیها همراه شده است که میگویند احتمال دارد پس از آزادی زنان، کودکان، سالخوردگان و گروگانهای بیمار در مرحله نخست، این توافق به هم بخورد و سرنوشت گروگانهای مرد در سن خدمت در ابهام باقی بماند.
تهاجم ارتش اسرائیل به غزه در پی حمله تروریستی ٧ اکتبر ۲۰۲۳ گروه حماس به جنوب اسرائیل انجام شد که طی آن ۱۲۰۰ نفر عمدتا غیرنظامی کشته و بیش از ۲۵۰ تن، از جمله زنان، سالخوردگان، و کودکان، به گروگان گرفته شدند.
حماس، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.