مایکل لیپین خبرنگار بخش انگلیسی صدای آمریکا در گزارشی به بررسی سیاست جدید ترامپ در قبال جمهوری اسلامی پرداخت و این سیاست را «متفاوت» و با «ابزارهای فشار بیشتر» عنوان کرد.
او در این گزارش نوشت: «دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، در حالی سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی را از سر گرفته که همزمان از امکان دستیابی به یک توافق جدید هستهای سخن گفته است. تحلیلگران بر این باورند که سیاست جدید ترامپ نسبت به دوره اول ریاستجمهوریاش، با ابزارهای فشار گستردهتری همراه است و با شرایط کنونی جمهوری اسلامی تطبیق یافته است.»
براین کاتولیس، عضو ارشد اندیشکده خاورمیانه در واشنگتن در همین زمینه به مایکل لیپین گفت: «سیاست جدید ترامپ از نظر کیفی متفاوت از دوره اول اوست و اهداف بلندپروازانهتر و ابزارهای فشار بیشتری را شامل میشود.»
جیسون برادسکی، مدیر سیاستگذاری گروه اتحاد علیه ایران هستهای نیز به صدای آمریکا گفت که انتظار دارد ترامپ در این دوره، استراتژی فشار حداکثری را «تشدید» کند تا با شرایط ژئوپلیتیکی سال ۲۰۲۵ هماهنگ شود.
او افزایش صادرات نفت ایران در سالهای اخیر را یکی از عواملی دانست که موجب تغییر سیاست ترامپ شده است. به گفته وی، سند جدید کاخ سفید بر لزوم پایان «باجگیری هستهای» تهران تأکید دارد، اما مشخص نیست آیا ترامپ همچنان خواستار توقف کامل غنیسازی اورانیوم توسط ایران است یا راهکاری متفاوت در نظر دارد.
دونالد ترامپ روز سهشنبه، با امضای یک یادداشت ریاستجمهوری، مجموعهای از اقدامات اقتصادی و حقوقی را برای مقابله با فعالیتهای جمهوری اسلامی که امنیت ملی آمریکا را تهدید میکند، به اجرا گذاشت. این سند بر توقف توسعه برنامه موشکهای بالستیک ایران، تواناییهای مرتبط با سلاحهای هستهای و حمایت تهران از نیروهای نیابتی در منطقه تأکید دارد.
دونالد ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری خود، سیاست فشار حداکثری را با هدف متوقف کردن فعالیتهای هستهای، موشکی و منطقهای جمهوری اسلامی آغاز کرد. او در سال ۲۰۱۸ از توافق هستهای برجام خارج شد و تحریمهای گستردهای علیه تهران اعمال کرد، اما موفق به دستیابی به توافقی جدید نشد.
علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی، روز جمعه در واکنش به سیاست جدید ترامپ اعلام کرد که خروج آمریکا از توافق برجام نشان داده که مذاکره با واشنگتن «نه عقلانی است، نه هوشمندانه و نه عزتمندانه» و جمهوری اسلامی نباید وارد چنین مذاکراتی شود.