یک روز پس از امضای فرمان بازگشت «سیاست فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، مایکل والتز، نماینده جمهوریخواه ایالت فلوریدا و مشاور امنیت ملی او، در گفتگو با شبکه خبری «فاکس» گفت که این سیاست کارآمد بود و از همین رو، رئیسجمهوری آمریکا آن را بازگرداند.
او افزود: سیاست «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی در دوره نخست ریاستجمهوری دونالد ترامپ، صادرات نفت ایران را به نزدیک به صفر رساند، از ارزش پول آنها کاست و اقتصاد را در سراشیبی سقوط قرار داد.
آقای والتز اشاره کرد: این سیاست باعث شد تا جمهوری اسلامی در تأمین مالی تروریسم و کمک به گروههایی چون حزبالله، حماس و حوثیها در سراسر منطقه شکست سنگینی بخورد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز سهشنبه ۱۶ بهمن با امضای یک فرمان، سیاست «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی را ازسر گرفت. هدف از این اقدام، مسدود کردن همه راههای حکومت ایران برای دستیابی به سلاح هستهای ذکر شده است.
به دنبال این فرمان، ارزش ریال ایران باز هم سقوط کرد و قیمت هر یک دلار آمریکا در بازار آزاد ایران با ثبت رکوردی تاریخی از ۸۵ هزار تومان فراتر رفت.
مشاور امنیت ملی دولت ترامپ همچنین گفت که آمریکا در مورد این موضوع که جمهوری اسلامی نمیتواند سلاح هستهای داشته باشد، «با اسرائیل کاملاً همسو» است و تأکید کرد که برای اطمینان حاصل کردن از این موضوع، «تمامی گزینهها روی میز هستند.»
مایکل والتز افزود: «اگر جمهوری اسلامی دست به آزمایش هستهای بزند، ترکیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و دیگران نیز ممکن است سلاح هستهای خودشان را بخواهند و ما شاهد یک رقابت تسلیحات هستهای در خاورمیانه خواهیم بود.»
آقای والتز تأکید کرد که چنین چشماندازی نه تنها آمریکا، بلکه کل جهان را تهدید میکند و گفت که دونالد ترامپ مصمم است تا از این اتفاق جلوگیری کند.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، هم چندی پیش در مصاحبهای با شبکه خبری فاکس از «کارزار فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی ایران خبر داده بود.
آقای روبیو هدف واشنگتن از اعمال فشار بیشتر بر [جمهوری اسلامی] ایران را توقف فعالیتهایش برای «دستیابی به سلاح هستهای» عنوان کرده بود.
او در این مصاحبه به طور خاص از لفظ «کارزار فشار حداکثری» استفاده نکرد.
جمهوری اسلامی که همواره مدعی صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای خود بوده است، در ماههای گذشته به ویژه پس از متحمل شدن ضربات سنگین اسرائيل به گروههای نیابتیاش و اثبات ناکار آمدی حملات موشکیاش به اسرائيل تهدید کرد که ممکن است «دکترین هستهای» خود را تغییر دهد، که تهدیدی در مورد ساخت سلاح هستهای تلقی میشود.