سخنان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، درباره سیاست های خارجی کابینه او برای بسیاری موجب سردرگمی شده است. طی رقابت های مقدماتی داخل حزبی و پس از آن در رقابت در مقابل هیلاری کلینتون، آقای ترامپ بر سر مسائلی همچون مبارزه با داعش شفاف نبوده است.
در همین حال مواردی بوده که آقای ترامپ در مورد آنها موضعی شفاف داشته است، از جمله رد پیمان ۱۲ دولتی شراکت ترنس-پاسیفیک، تجدیدنظر در مذاکره توافق هسته ای ایران، و عقبنشینی از توافق اقلیمی پاریس.
مقامات ارشد پیشین آمریکا وابسته به حزب دموکرات و جمهوریخواه نسبت به سیاست خارجی آقای ترامپ ابراز نگرانی شدید کرده اند. نیکلاس برنز که در گذشته تحت وزیر امور سیاسی وزارت خارجه آمریکا خدمت کرده می گوید رئیس جمهوری منتخب «از همتایان ما در ناتو انتقادات نابجا کرده است در حالیکه ولادیمیر پوتین را ستایش می کند. او متحدان ما در آسیا همچون ژاپن و کره جنوبی را تحقیر کرده است. وعده داده مسلمان ها را از کشور بیرون کند و به لاتینتبارها توهین کرده است.»
کارشناسان سیاست خارجی معتقدند آقای ترامپ در نقش آمریکا در پیمان ترنس-پاسیفیک تجدیدنظر خواهد کرد اما امکان دارد تغییری در رابطه بلندمدت آمریکا با ژاپن و کره جنوبی ایجاد نکند.
از سویی دیگر، یک سخنگوی کرملین گفته است که رویکرد آقای ترامپ به سیاست خارجی بسیار مشابه رویکرد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه است.
چارچوب دقیق سیاست خارجی آقای ترامپ طی دو ماه آینده و در حالیکه او اعضای کابینه جدید را انتخاب می کند شفاف تر خواهد شد. اما بیشتر کارشناسان سیاست خارجی در واشنگتن رویکردی «بین المللی» به سیاست خارجی دارند و در صورتیکه آقای ترامپ سیاستی انزواگرایانه برای آمریکا اتخاذ کند، وفاداری این کارشناسان به خود را خدشه دار خواهد کرد.