لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۵

واکاوی این گفته ترامپ که «اسد، ایران و روسیه تنها شرکایی هستند که در سوریه می‌بینم»


مقاله‌ای از اکبر شاهد احمد در هافینگتون پست

دونالد ترامپ کاندیدای حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، به نقش بشار اسد رییس جمهوری سوریه در کمک به ظهور داعش بی توجه است و به گفتمان گروه های افراطی کمک می کند.

مداخله نظامی ایران و روسیه برای حفظ بشار اسد موجب افراطی شدن هزاران سوری مخالف حکومت دیکتاتوری او شده است.

روسیه هم با فرستادن شبه نظامیان بالقوه به سوریه به پا گرفتن افراط گرایی در آن کشور کمک کرده است.

میلیون ها سوری ثابت کرده اند که هیچ علاقه ای به زندگی تحت رژیم اسد یا اسلامگرایان خشن ندارند. از همین روست که بسیاری سوریه را ترک کرده اند.

مناطق تحت کنترل دیگر نیروهای مخالف اسد از یک سو از طرف داعش و از طرفی دیگر توسط ارتش اسد مورد حمله قرار می گیرد در حالی که هر دو آنها تا حدود زیادی همدیگر را تحمل می کنند. ناظران معتقدند برای پایان دادن به جنگ در سوریه لازم است که صداهای میانه رو در سوریه تقویت شوند.

به باور دونالد ترامپ چنین صداهایی در سوریه وجود ندارند.

هیلاری کلینتون بر خلاف گفته های ترامپ گروه های مخالف اسد را می شناسد. از جمله آنها کردهای سوریه، جنگجویان عرب و دیگر گروه های عرب سنی هستند. ترامپ با وجود این که پیشتر از کردها تمجید کرده بود، اما به نظر می رسد اهمیت آنها را در سوریه فراموش کرده است.

گفته های ترامپ با حملات مکررش علیه ایران و روسیه در تضاد است، اما با نگاه او به مسلمانان و کشورهای با اکثریت مسلمان تطابق دارد: این که آنها مقصر مشکلاتی هستند که به سرشان می آید و سزاوار حاکمانی دیکتاتور چون بشار اسد، صدام حسین و معمر قذافی هستند.

این نگرش دونالد ترامپ دقیقا همان چیزی است که داعش و دیگر گروه های افراطی می خواهند مسلمانان در مورد غرب باور داشته باشند. با این وجود ترامپ یک بار دیگر در مناظره دوم انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ثابت کرد که کمک کردن به این لفاظی ها و گفتمان برایش اهمیتی ندارد.

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG