لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۹

ابعاد گسترده یک فساد سیستماتیک: هزار «متخلف کنکوری» دانشجوی پزشکی و مهندسی در دانشگاه‌های ایران شدند 


نحوه برگزاری کنکور ورود به دانشگاه‌ها یکی از موضوعات اختلاف بین شورای عالی انقلاب فرهنگی با مجلس است.
نحوه برگزاری کنکور ورود به دانشگاه‌ها یکی از موضوعات اختلاف بین شورای عالی انقلاب فرهنگی با مجلس است.

رسانه‌های ایران از حضور «۱۰۰۰ متخلف کنکوری» در دانشگاه‌ها، به ویژه در رشته‌های «پزشکی و مهندسی» کشور، بدون اینکه مورد پیگردی قرار بگیرند، خبر داده‌اند.

روزنامه «خراسان» چاپ مشهد، در شماره روز شنبه هفدهم تیرماه خود نوشته است که «تخلف حدود هزار نفر» در کنکور ۱۴۰۱ «محرز است» و آنها اکنون به عنوان «دانشجو» در دانشگاه‌ها مشغول تحصیل هستند.

این رسانه به نقل از نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی نوشته است: «در رشته تجربی تخلف صورت گرفته و مسئولان سازمان سنجش این مساله را پذیرفته‌اند.»

طبق ماده ۱۱ «قانون رسیدگی به تخلفات آزمون‌های سراسری» با تایید هیئت‌های رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها، از داوطلب از یک یا چند درس عمومی و اختصاصی امتحان مجدد به عمل می‌آید.

اما نکته آنجاست که بر اساس «استفساریه» این قانون، سازمان سنجش کشور که مجموعه‌ای زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی است، نمی‌تواند «دانشجویان مشغول به تحصیل یا ثبت‌نامی» را به «آزمون مجدد» دعوت کند و یا آنها را از ادامه تحصیل بازدارد.

در همین زمینه، روزنامه خراسان نوشته است: ما در پی این پرونده ۱۰۰۰ تخلف، با دو موضوع مواجهیم؛ یک، عدم توانایی در برگزاری کنکور کاملا سالم و دوم، عدم امکان برخورد با داوطلب متخلف.

در سال‌های اخیر بارها به شیوه برگزاری کنکور و نحوه انتخاب دانشجویان دانشگاه‌های سراسری و آزاد کشور انتقادات مطرح شده، اما همواره روند برگزاری همچون گذشته صورت گرفته و نهایتا موارد معدودی از تخلفات اعلام رسمی شده است.

نهادهای مختلف در حکومت ایران از جمله وزارت علوم جمهوری اسلامی، شورای‌عالی انقلاب فرهنگی یا مجلس شورای اسلامی بر روند و ساختار کنکور تاثیر گذارند که این چند دستگی، موجب آشفتگی بیشتر آن شده است.

در این زمینه، ناصر باباخانی، مدرس دانشگاه به بخش فارسی «صدای آمریکا» گفته است: اختلاف در برگزاری کنکور حاصل «سیاست موازی‌کاری» است که در تمام ارکان حکومت وجود دارد.

روزنامه خراسان در بخش دیگری از گزارش منتشره خود در ارتباط با تخلف کنکوری یک‌هزار دانشجوی کنونی، آورده است:

حالا با این تفاصیل، جامعه چگونه باید بپذیرد نه آن تعداد هولناک که حتی یک نفر با تقلب از این آزمون به سلامت گذر کرده، فردا به کار سلامت مردم بپردازد؟

در روزهای اخیر، انتشار ویدئوهایی از اعلام وضعیت یک‌هزار داوطلب کنکور ۱۴۰۱ که با وجود تخلف توانسته‌اند وارد دانشگاه و اغلب دانشجوی «پزشکی و مهندسی» شوند، با واکنش‌های گسترده عمومی مواجه شده است.

کاربری در این زمینه با انتشار توییتی نوشته است: «این حق‌خوری و بی‌عدالتی آشکاره. به جای این‌که اخراج و محروم شن، می‌گن حالا درسشون رو بخونن.»

کاربر دیگری در شبکه اجتماعی توییتر این موضوع را بخشی از «فساد سیستماتیک» دانسته و نوشته است: ‏«تو مملکتی که تار و پودش رو فساد گرفته و هر چیزی رو میشه با پول خرید، قطعا سوالات کنکور رو هم می‌خرن اونم از مبدا، حالا هم که آمار اومده هزار نفر در کنکور سال پیش تقلب کردن و احتمالا دانشجو هستن الان!؟ هزار نفر خیلیه‌ها!!!»

XS
SM
MD
LG