خبرگزاری ایسنا از انتشار سوالات درس سلامت و بهداشت پیش از امتحان در فضای مجازی خبرداد و نوشت سوالات کنکور از ۲۰ میلیون تا یک میلیارد تومان خرید و فروش میشود.
این خبرگزاری به نقل از یکی از مدرسان کنکور، درباره مبالغ فروش سؤالات کنکوری میگوید: «فروش سؤالات امتحان نهایی رایگان است، درآمدشان از ثبتنام فریبخوردگانی است که برای کنکور به اینها اطمینان میدهند. قیمت واقعیها، یک میلیارد تومان و دله دزدها از ۲۰ میلیون تومان به بالاست.»
فروش سؤالات کنکور یکی از جنجالهای همیشگی در ایران است و سال به سال بروز تر هم میشود. در همین زمینه علی امرایی، عضو کمیسیون آموزش دیدهبان شفافیت و عدالت پانزدهم تیرماه ۱۴۰۱ گفت: «راس ساعت ۹ و ۴۹ دقیقه صبح دفترچههای شماره یک، دو و سه گروه تجربی با کیفیت بالا در فضای مجازی منتشر شد، به عبارتی دفترچهای که تا حدود ساعت ۱۱ اصلا به داوطلب داده نمیشود یک ساعت قبل از آن در کانالهای تلگرامی منتشر شده است، و با چه کیفیت بالایی هم لو رفته است.»
هامون سبطی، دبیر کارگروه آموزش دیده بان شفافیت و عدالت نیز در این رابطه گفته است: میزان گزارشاتی که از تخلفات کنکور امسال رسیده بیشتر از سالهای قبل است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان نیز همزمان با برگزاری کنکور ۱۴۰۱ در کانال تلگرامی خود با استناد به «اخبار رسیده» از تکرار خرید و فروش سوالات کنکور و پاسخنامه آنها در سال جاری خبر داد و نوشت: «طبق شنیدهها قیمت این پاسخها از ۳۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان متفاوت است. مشتریان ۳۰ درصد مبلغ را پیش از آزمون و مابقی را پس از اعلام نتایج پرداخت میکنند.»
اما حسن مروتی، معاون امور آزمونهای سازمان سنجش در واکنش به فروش سؤالات گفته است: از سال ۴۷ که سازمان سنجش تاسیس شده است، هیچ گونه سوال کنکوری فروخته نشده است و هیچ سازمانی با این نوع فعالیت وجود ندارد.
تقلب، فروش سؤالات و دخالت مقامات در برگزاری کنکور به سنتی تغییر ناپذیر در ایران تبدیل شده است بطوریکه تیرماه سال ۱۴۰۱ و پس از برگزاری کنکور، روزنامه اعتماد نوشت: «اطلاعاتی موثق و روایت چندین نماینده مجلس نشان میدهد که حتی افرادی که از نظر سازمان سنجش مشکوک به تقلب بودند، با پیگیری بعضی نمایندگان مجلس از کنکور مجدد رها شدند و حالا به تحصیل خود در رشته برتر علوم تجربی ادامه میدهند.»
تقلب و استفاده از لوازم الکترونیکی در زمان برگزاری کنکور هم از دیگر مواردی است که معاون امور آزمونهای سازمان سنجش در واکنش به آن گفته است «در کنکور ۲۹ و ۳۰ دیماه قصد داریم با همکاری وزارت ارتباطات در زمان برگزاری کنکور در کل کشور اینترنت را قطع کنیم.» موضوعی که با واکنشهای فراوانی روبهرو شد و از سوی مقامات تکذیب شد.